(FOTO) REDAKCIJA AVAZA: Fotografije dokazuju da su specijalci demonstrirali silu među novinarima!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Pokušali da obmanu javnost

(FOTO) REDAKCIJA AVAZA: Fotografije dokazuju da su specijalci demonstrirali silu među novinarima!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svom saopštenju navodi da "predmet pretresa u akciji 'Lutka2' nije bio Dnevni avaz, nego isključivo prostorije koje koristi osumnjičena osoba Fahrudin Radončić, a koje se nalaze u istom objektu", međutim redakcija to demantuje

Navodi da istražitelji nisu pretresali službene prostorije "Dnevnog avaza", Urednički kolegij "Dnevnog avaza" je osudio i saopštio da o "upadu SIPA-e u prostorije lista svedoče desetine bh. novinara, ispred zgrade u Tešanjskoj ulici, kao i novinari "Dnevnog avaza" u redakciji.

Maskirani specijalci SIPA s dugim cevima upali su u prostorije redakcije, gde svoje poslove obavljaju novinari i urednici našeg lista. Takođe, pojedini predmeti izneseni su iz redakcije lista.

Oni navode da iako su istražitelji SIPA-e uglavnom korektno postupali prema ljudima, ulazak njihovih kolega specijalaca s dugim cevima u službene prostorije lista, kao i njihovo postavljanje ispred ulaza u redakciju, nedvosmisleno ukazuje na to da je reč o brutalnoj demonstraciji sile.

Foto Printscreen avaz.ba
Foto Printscreen avaz.ba

Redakcija Avaza je medijima dostavila i fotografije fotoreportera lista koje nedvosmisleno dokazuju ove tvrdnje.U redakcijskom saopštenju poručuju "Nismo se uplašili ni prilikom brojnih drugih sličnih prepada, pretnji, pokušaja zastrašivanja novinara i urednika "Dnevnog avaza", pa nećemo ni ovaj put."

Da podsetimo lider SBB-a Fahrudin Radončić uhapšen je zbog krivičnog dela ometanja rada pravosuđa.U istoj akciji ranije su uhapšeni visoki zvaničnici SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman.

Foto Printscreen avaz.ba
Foto Printscreen avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track