(FOTO) ŠTA SE TO DOGAĐA U BOSNI: Rađaju se jagnjići sa pet nogu, sa dve glave!
Foto: Printscreen Klix.ba

Novo čudo u BiH

(FOTO) ŠTA SE TO DOGAĐA U BOSNI: Rađaju se jagnjići sa pet nogu, sa dve glave!

Bosna i Hercegovina -
FOČA - U selu Filipovići nekoliko kilometara od Ustikoline u stadu ovaca vlasnika Muje Čavrka rođeno je janje sa pet nogu

Porodica Čavrk koja je sve te godine po povratku na selo uspela da uzgoji celo stado do sada nije doživeli ništa slično. U početku su bili iznenađeni ali su jagnje prihvatili i pomogli mu. Kažu da je ovca, koja je na svet donela ovo neobično jagnje, svake godine jagnjila po dvoje jagnjadi i da je ovo prvi put da je ojagnjila samo jedno.

Foto printscreen kix.ba
Foto printscreen kix.ba

Mujo Čavrk, stalno je hteo da popriča sa veterinarom o tom fenomenu, ali nikao nije nalazio vremena. Puno je posla na porodičnom imanju i ne stiže se. a jagnje je dobro napredovalo i bez ikakvih smetnji, trči sa ostalim ovcama.

"Jeste nam bilo čudno u početku ali smo odlučili da ga zadržimo pa smo mu ovu petu nogu vezivali uz telo da može da trči, sada smo i to prestali", kaže Mujo Čavrk.

U Veterinarskoj stanici Goražde ističu da su ovakvi slučajevi retkost ali mogući. Prekobrojnost organa, u ovom slučaju nogu, može biti rudimentarna pojava, koja je više funkcionalna smetnja nego šteta po zdravstveno stanje životinje, potvrdio je dr. Enver Borovina, direktor Veterinarske stanice Goražde.

Foto Printscreen avaz.ba/T. Zrile
Foto Printscreen avaz.ba/T. Zrile

"Uzroci su raznovrsni, mogu biti različite genetske mutacije, unošenje određenih otrova. Životinja prilikom uzimanja hrane može uneti otrove koji mogu uzrokovati određene posledice", naglašava dr. Borovina.

Da podsetimo nedavno je na poznatoj farmi Marka Ladana Babete u Jajcu, ovca je ojagnjila jagnje sa dve glave.

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track