(FOTO) UŽASNI DETALJI ČEDOMORSTVA U BIH: Baba i majka ubile tri bebe na rođenju i zakopale na njivi!
Foto: Printscreen Bportal.ba

ZLOĆIN KOD DOBOJA

(FOTO) UŽASNI DETALJI ČEDOMORSTVA U BIH: Baba i majka ubile tri bebe na rođenju i zakopale na njivi!

Bosna i Hercegovina -
DOBOJ - Vojkana i Sanja Bogojević, koje su osumnjičene da su ubile tri tek rođene Sanjine bebe, tražile su od dobojskog Centra za socijalni rad novac za abortus

Centru za socijalni rad u Doboju nisu želeli da daju izjave za medije o slučaju čedomorstva, koji je šokirao BiH. Danka Sušić, direktor te ustanove, tvrdi da su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti. Okružni sud Doboj odredio je jednomjesečni pritvor Vojkani Bogojević, osumnjičenoj za teško ubistvo, i Radetu Bogojeviću iz Trnjana, Žarku Cvijetiću iz Skugrića, kod Modriče, i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, kod Modriče, osumnjičenim za obljubu nad nemoćnim licem.

Oni su inače očevi novorođenčadi, od kojih je jedno u septembru 2011. a drugo u julu 2013. godine pamučnom pelenom Vojkana ubila u staji iza kuće odmah po rođenju i bacila u šipražje. Ona je na ubistvo treće bebe 2015. godine nagovorila svoju mentalno zaostalu kćerku. Skeleti beba su pronađeni na njivi u blizini njihove kuće u Trnjanima. Uzrok smrti beba ne može da se utvrdi jer su u plastičnim kesama pronašli samo kosti beba umotane u čaršafe.

Sanja Bogojević je navodno seksualne odnose sa dvojicom osumnjičenih imala u kući svojih roditelja. Treći put je ostala trudna posle odnosa na igralištu škole, u koju je odvodila i dovodila svog dvanaestogodišnjeg brata.Ona je krajem avgusta prošle godine na zahtev ovdašnje pravosudne institucije izdvojena iz porodice, jer se sumnjalo da je mentalno zaostala devojka žrtva seksualnog zlostavljanja. Tada je počelo da se odmotava klupko i otkrivajui ostali detalji zločina.

U mestu Trnjani ne mogu da poveruju da se tako nešto desilo u njihovom selu. Ispred porodične kuće Bogojevića na kapiji Vojkanin suprug i Sanjin otac Milivoja nije krio suze. Kaže da ništa nije znao, niti primećivao na ćerki.

Kaže da nije ništa znao...Vojkanin suprug i Sanjin otac Milivoje Bogojević (Foto Printscreen bportal.ba)
Kaže da nije ništa znao...Vojkanin suprug i Sanjin otac Milivoje Bogojević (Foto Printscreen bportal.ba)

- Nisam video ćerku pet meseci, jer je boravila u nekoj ustanovi u Doboju. Apsolutno ništa nisam mogao da primetim na detetu, a žena ništa nije pričala. Živim sa Vojkanom od 1984. godine i pitao sam je "ženo, jesi li ikada išta primećivala", a ona mi rekla "ništa". Ona je sa kćerkom više bila kući, dok sam radio na nadnice, ali sam je uvek savetovao "ćeri draga, kada si sa momcima pazi se" - ispričao je Milivoje Bogojević koji osim Sanje ima još troje dece, dve udate kćerke i sina.

Ni stric Dragić Bogojević koji živi odmah u susednoj kući ništa nije nikada ni posumnjao. Kako je kazao, Sanja je dolazila ponekad kod njegove žene, odnosno strine i pomagala joj.- Nisam mogao da verujem kada sam čuo. Do juče nismo ništa znali. Nego sam čuo samo da je bila trudna i da je trebalo da se istražiti ko je i sa kim je, ko je to bio spreman da uradi - rekao je stric.

Socijalne ustanove su u ovom monstruoznom slučaju u potpunosti zakazale, smatra sociolog Davor Vidaković, ali ništa manja nije ni odgovornost zajednice i roditelja dvadesetšestogodišnjakinje. - Nemoguće da zajednica nije primetila da se tu nešto čudno dešava, da se to otkriva tek poslen pet godina, to je malo indikativno. Uglavnom po selima se zna šta se dešava. Nemoguće da se desi zločin ovakvih razmjera, a da niko o tome ne zna ništa ili da ćuti. Akt bake je čist zločin. To više nije sociopatsko, nego psihopatsko ponašanje, koje zahtijeva ozbiljno liječenje - smatra Vidaković.(Nezavisne/Glas srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track