(FOTO, VIDEO) PREMIJERKA SRPSKE U VAŠINGTONU: Širimo svoje kontakte u Americi!
Foto: Printscreen Twitter

Na Molitvenom doručku

(FOTO, VIDEO) PREMIJERKA SRPSKE U VAŠINGTONU: Širimo svoje kontakte u Americi!

Bosna i Hercegovina -

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, prisustvovali su 65. Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, čiji je domaćin novoizabrani američki predsednik Donald Tramp.

Premijerka se sastala sa novoimenovanim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, ali i brojnim predstavnicima nove američke administracije, koje je upoznala sa mišljenjima i politikama Republike Srpske.

Premijerka Cvijanović na Molitvenom doručku imala je priliku za značajne kontakate. Tako je, čestitajući novoimenovanom državnom sekretaru Reksu Tilersonu prenela opredeljenje Republike Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom.

Premijerka je naglasila da učešće na ovakvim događajima za Srpsku ima snažan i višestruk značaj - jer su stavove Republike Srpske čuli i nova američka administracija, ali i druge zemlje svijeta.

"Posebno zadovoljstvo je što sam imala priliku da razgovaram sa nekoliko važnih ljudi iz američkog Kongresa, ali i drugih institucija i svakako je značajno što sam imala priliku da čestitam novoizabranom državnom sekretaru SAD-a Reksu Tilersenu, iz očekivanje da će svi obavljati svoj posao uspešno. Isto tako je značajno da ovaj događaj privlači mnoge druge važne zvaničnike iz drugih delova sveta. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo i da širimo naše kontakte u SAD-u", naglasila je Cvijanović.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, rekao je da je ovaj dan bitan za Republiku Srpsku, jer nova američka administracija pokazuju uvažavanje i korektnost prema Srpskoj.

"Mi smo ostvarili mnoge kontakte i na lokalnom nivou, sa privrednicima koji bi mogli pokazati interesovanje prema Srebrenici i koji bi mogli da u velikoj meri pomognu građanima Srebrenice", rekao je Grujičić.

Šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, naglasio je da za Republiku Srpsku ovo veliki dan, jer ima priliku da bude prisutna na ovom događaju sa delegacijama iz celog sveta.

"Vidimo da kroz kontakte koji smo imali do sada, od strane više 10 članova Predstavničkog doma i Senata američkog Kongresa, da postoji atmosfera promene u Americi. Јednostavno postoji jedan novi pogled na svet", izjavio je Kesić.

Osim na centralnoj ceremoniji, premijerka je prisustvovala i nizu pratećih događja, na kojima su bili istaknuti predstavnici političkog i javnog života iz Јugoistočne Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track