GOLUB: Nogom mi je zgnječila polni organ, ostao sam sterilan, HANKA: To su gnusne laži!
Foto: Dado Djilas

Odloženo suđenje

GOLUB: Nogom mi je zgnječila polni organ, ostao sam sterilan, HANKA: To su gnusne laži!

Bosna i Hercegovina -

Svedočenjem Hanke Paldum danas je na Opštinskom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres po tužbi koju je pevačica podnela protiv advokata Duška Tomića i njegovog klijenta, bivšeg logoraša Gorana Goluba.

Tokom iskaza poznate folk pevačice Tomiću je pozlilo, posle čega je sudija Firdeus Alajbegović doneo odluku da se pretres odloži za 26. august.

Paldum je tužila Tomića i Goluba zbog klevete i nanesene duševne boli. Pevačica je tokom svedočenja u nekoliko navrata potvrdila da nikada, do danas, nije videla Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi.

"Tokom rata u BiH samo sam jednom napustila Sarajevo septembra 1993. godine, kada sam zajedno sa još nekoliko pevača pevala našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja ni jednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, a kamoli da sam nekoga maltretirala. Celog života sam se trudila da ljudima uveseljavam život i grozim se stvari o kojima se ovde govori da sam ih uradila. To su gnusne laži i gadosti koje ne bih nikada mogla ni da zamislim, a posebno uradim. Kada sam saznala da se ta informacija pojavila u medijima bilo mi je jako loše, i tada i sada. Prvo sam bila šokirana, a potom me obuzela tuga i bol", rekla je između ostalog Paldum tokom svog svedočenja.

Goran Golub, Foto: Aleksandar Jovanović
Goran Golub, Foto: Aleksandar Jovanović

S druge strane Tomić je u svojstvu prvooptuženog i branioca Goluba pokušao da objasni Paldum da on nije dao nikakvu informaciju srpskom listu koji je objavio tekst, zbog koga je pevačica podigla tužbu protiv njega. Advokat je dodao da je tužio taj list.

Kasnije tokom pretresa Tomiću je pozlilo zbog povišenog šećera u krvi, posle čega je sudski veštak preporučio da se glavni pretres odloži. Pevačica je insistirala da se Golub izjasni da li je ikada u životu video. On je potvrdio da je video tokom rata na Igmanu i da ga je fizički maltretirala.

"Nastavio se glavni pretres u slučaju protiv Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba, jer širili gnusne laži o meni, da sam počinila neka užasavajuća dela. Naravno, tužila sam ih, ali današnji pretres je prekinut i nastaviće se. Uglavnom, nadam se da će se istina uskoro dokazati. Dala sam iskaz, sve što su me pitali sam rekla. Samo tražim istinu da se dokaže da li sam počinila to za šta me oni optužuju", rekla je Paldum posle pretresa.

Početkom 2013. godine u medijima su se pojavili napisi prema kojima je Golub, koji je za vreme rata bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu, izjavio kako ga je popularna pevačica 1993. godine fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema Golubovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom "zgnječila polni organ", zbog čega, kako kaže, kasnije nije mogao da ima decu.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track