HAŠKI SUD POTVRDIO: Stigla pisma članova Predsedništva BiH, čeka se odluka!
Foto: Printscreen RTRS

U proceduri

HAŠKI SUD POTVRDIO: Stigla pisma članova Predsedništva BiH, čeka se odluka!

Bosna i Hercegovina -

HAG - Ambasada BiH u Holandiji primila je novo pismo Međunarodnog suda pravde za članove Predsedništva BiH, Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

U pitanju je potvrda Suda da je ova institucija primila odgovore iz kancelarije članova Predsedništva upućena na pismo koje je Međunarodni sud pravde uputio u Sarajevo krajem prošle nedelje.

U prvom pismu iz Međunarodnog suda pravde upućenom trojici članova Predsedništva BiH tražilo se obašnjenje od sve trojice vezano uz legitimaciju Sakiba Softića kao agenta BiH pred tim Sudom, a u vezi s podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid donesene 2007. godine.

U pismu Međunarodnog suda pravde navodi se da su ovom Sudu u vezi s osporavanjem legitimiteta pisali predsedavajući Predsedništva BiH, Mladen Ivanić i to 13. jula 2016., te ministar spoljnih poslova Igor Crnadak 3. februara 2017. godine.

Registrar Međunarodnog suda pravde u Hagu Filip Kuveur, koji je potpisao to prvo pismo, obaveštava članove Predsedništva da je zahtev za reviziju presude primljen na registru Suda. Međutim, kako se navodi, na registru su zaprimljena i dva spomenuta pisma Ivanića i Crnatka..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track