I TO JE BOSNA: Hilari i Tramp podelili Sarajlije!
Foto: Reuters

mitinzi podrške

I TO JE BOSNA: Hilari i Tramp podelili Sarajlije!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Izbori u Sjedinjenim Američkim Državama u kojima bitku za Obaminog naslednika vode Hilari Klinton i Donald Tramp, nisu zaobišli ni pažnju bosanske javnosti.

U Sarajevu će u subotu građani izaći na ulice u znak podrške Hilar u kampanji pod nazivom “Sarajevo votes for Clinton”, a skup podrške najavljen je ispred sarajevske Katedrale.

Grupa građana kojima je Hilari očito kandidat po meri, izdala je i saopštenje, u kojem se navodi: „ceo skup organizovan je u cilju podrške onima koji su BiH podržavali onda kada je njenim stanovnicima pomoć bila preko potrebna“.

“Njene poruke mira, reči podrške i nastojanja da svetskoj političkoj sceni približi BiH ne trebamo zaboraviti i zato neka ovo bude naša ruka prijateljstva za prijatelja naše zemlje. Budimo Sarajevo kakvo jesmo i još bolje”, stoji u pozivu koji je upućen svim građanima BiH.

Da i Trump konje za trku u BiH ima, pokazao je brzi odgovo iz Istočnog Sarajeva. U nedelju, 23. oktobra u 18 sati Parku Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu održat će se skup podrške Trumpu.

Tim povodom osnovan je i Fejsbuk poziv na „event“ koji bi se trebao održati u nedjelju. Nekolicina građana želi da održi skup podrške Donaldu Trumpu.Ne opisuje se zašto, ali je poziv ilustrovan Trumpovom slikom i rečenicom kako se “izvinjava Srbima”.

Bportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track