INCIDENT U PRIJEDORU: U jednom kafiću odbili da usluže Florens Artman! Pitali je što nije u zatvoru
Foto: Printscreen YouTube

Republika Srpska

INCIDENT U PRIJEDORU: U jednom kafiću odbili da usluže Florens Artman! Pitali je što nije u zatvoru

Bosna i Hercegovina -

Uoči početka obeležavanja Dana belih traka u jednom prijedorskom kafiću dogodio se incident. Bivšoj portparolki haškog tužilaštva Florens Artman i zagrebačkom fotografu Hrvoju Polanu konobar je odbio da posluži piće jer su oko ruke imali zavezane bele trake.

Artman je rekla kako je to “očiti slučaj diskriminacije na javnom prostoru i ugostiteljskom objektu, jer je BiH potpisnica konvencije o ljudskim pravima Saveta Evrope”, te je navela kako će incident tokom dana prijaviti policiji.

"Konobar je odbio da mi donese kafu zato što sam nosila belu traku. Vlasnik restorana mi je rekao da bi trebalo da budem u zatvoru i zašto su me pustili iz zatvora", otkrila je ona.

Dodala je da prijedorska policija "umesto da me pita kakve je vrste incident bio i kako da mi pomogne, oni su me pitali da li sam prijavila boravak kao strankinja".Dan belih traka obeležava se u Prijedoru 31. maja kao podsetnik na čin kada je nesrpskom stanovništvu pre 24 godine rečeno da na vidna mesta istaknu bele trake, a na kuće bele čaršafe.

(N1info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja