INCIDENT U SREBRENICI: Francuska novinarka napadnuta posle intervjuisanja Mladena Grujičića!

tražili da obiše snimak razgovora

INCIDENT U SREBRENICI: Francuska novinarka napadnuta posle intervjuisanja Mladena Grujičića!

Bosna i Hercegovina -

SREBRENICA - Policijskoj stanici Srebrenica juče je M.N., novinarka jednog francuskog radija, prijavila da joj jedan muškarac nije dozvolio da izađe iz ugostiteljskog objekta u Srebrenici, u kojem je obavila intervju s kandidatom za načelnika te opšine Mladenom Grujičićem.

Posle prijave, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, odmah su izašli na lice mesta, i obavili razgovor sa svedocima.

O navedenom događaju obavešteno je Okružno tužilaštvo u Bijeljini, a postupajući tužilac se izjasnio da u navedenoj prijavi nema elemenata krivičnog dela. Policijski službenici rade na utvrđivanju tačnih činjenica i okolnosti, te vrše provere navoda iz navedene prijave, saopšeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Nezvanično, slučaj je policiji prijavila Mersiha Nezić (1980.), nastanjena u Parizu, koja je u Srebrenici obavila razgovor s kandidatom za načelnika Mladenom Grujičićem.Po dolasku u kafić "Venera" u Srebrenici, predstavila se kao novinarka i pitala jednu osobu u tom lokalu o situaciji u Srebrenici posle izbora, i snimila tu izjavu, međutim ova osoba je tražila da "izbriše" snimak koji je napravljen uz korištenje telefonskog aparata.

Taj zahtjev je ponovio i kada je Nezićeva krenula da izađe iz kafića, a u prijavi je navela da joj nije dozvolio da izađe iz ugostiteljskog objekta.Radnik u "Veneri" je rekao policiji da je on zatražio od osobe koju je Nezićeva snimala da se skloni s ulaznih vrata, što je i učinio poslen čega je novinarka izašla iz kafića i slučaj prijavila policiji.Po nezvaničnim informacijama, izjave svedoka i novinarke su suprotne.

(bportal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track