IVANIĆ ČEKA PISMO O REVIZIJI IZ HAGA: Šalju mu ga redovnom poštom da ne padne u ruke ambasadorki BiH
Foto: Anadolija

Na čekanju

IVANIĆ ČEKA PISMO O REVIZIJI IZ HAGA: Šalju mu ga redovnom poštom da ne padne u ruke ambasadorki BiH

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Pismo Međunarodnog suda pravde u Hagu na ime predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića stiglo je u Ambasadu BiH u Holandiji, ali zbog nepoverenja u ambasadorku BiH u Hagu, Mirsadu Čolaković, Ianić je naložio da se to pismo ne otvara i da mu se dostavi redovnim putem, potvrdila je Tanjugu savetnica za medije srpskog člana Predsedništva BiH Marija Milić.

Predsedavajući Ivanić, kaže Milićeva, pretpostavlja da se MSP poziva na njegovo ranije pismo i pismo Igora Crnadaka i da traži jedinstven stav Predsednistva BiH o tome da li Sakib Softić ima legitimitet da predstavlja Bosnu i Hercegovinu pred Sudom u Hagu.

Ona nije mogla da kaže da li su druga dva člana Predsedništva BiH, bošnjački Bakir Izetbegović i hrvatski Dragan Čović, takođe dobili pisma.

Predsedništvo BiH je u petak pokušalo da održi sednicu na kojoj bi razmotrili ovo pitanje i izjasnili se o njemu, ali se, nakon konsultacija, ispostavilo da dogovora nema, pa je zakazanu sednicu prvo napustio muslimanski član Bakir Izetbegović, a potom i hrvatski Dragan Čović.

U međuvremenu je Sakib Softić sa "delegacijom BiH" bez saglasnosti Predsedništva BiH predao tom sudu u Hagu zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije za genocid u četvrtak predao tom sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track