IZETBEGOVIĆ: Dodik će konačno završiti na leđima
Foto: Fonet/AP

Ljut

IZETBEGOVIĆ: Dodik će konačno završiti na leđima

Bosna i Hercegovina -

Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, za Kurir kaže da je referendum održan u Republici Srpskoj demonstriranje samovolje i inata predsednika tog entiteta Milorada Dodika!

Ali, dodaje, zna se kako su prolazili lideri koji su iz kaprica postupali kao da su samo oni u pravu, a svi ostali greše. Takvi su, navodi on, „vukli konopac dok ne pukne, a onda završavali na leđima“."Referendum koji ignoriše jasnu odluku Ustavnog suda BiH je kulminacija samovolje predsednika entiteta RS. Prkoseći zakonima zemlje u kojoj živi, Dejtonskom mirovnom sporazumu, međunarodnoj zajednici i svetskim velesilama, demonstrirao je tvrdoglavost i inat kakvog smo se već nagledali kod srpskih političara u poslednjih nekoliko decenija, kaže Izetbegović."Na kraju krajeva, znamo kako su prolazili lideri koji su iz kaprica i inata postupali kao da je čitav svet u krivu, a oni u pravu. Takvi su redovno vukli konopac dok ne pukne, a zatim završavali na leđima. Nažalost, i narod s njima. Videćemo kako će se završiti Dodikova avantura", dodao je.Predsedavajući Predsedništva BiH navodi i da je na međunarodnoj zajednici da vrati entitet RS u okvire Dejtonskog sporazuma.

"Na međunarodnoj zajednici je da održi kredibilitet, i u interesu svih da učini sve što je potrebno da se entitet RS vrati u okvire Dejtonskog sporazuma, iz kojih ga ovaj referendum izvodi. Takođe, pravosudni organi u BiH moraju hitno i odlučno delovati da zaštite Ustav, zakon i vladavinu prava u zemlji", poručio je Izetbegović.

UŽIVO REFERENDUM: Zatvorena birališta, Srpska čeka rezultate glasanja

DODIK: Neće Izetbegović određivati dan nastanka naše Republike Srpske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track