IZETBEGOVIĆ:  Najveće razočarenje biće gubitak Srebrenice
Foto: Profimedia

IZETBEGOVIĆ: Najveće razočarenje biće gubitak Srebrenice

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da to što je ta stranka ostvarila na lokalnim izborima u BiH ne može se nazvati velikom pobedu, ali je pobeda, te da će najveće razočarenje biti ako Bošnjaci izgube Srebrenicu.

Izetbegović je u prvom obraćanju nakon zatvaranja birališta rekao novinarima da je koalicija SDA - SBB definitivno pobednička, te da će se pokazati da je na izbore izašlo više od 80 odsto birača.

Lider SDA je konstatovano da je u Stocu došlo do grubog narušavnaja izbornog procesa i zatražio od nadležnih institucija da ispitaju sve okolnosti tog slučaja.

Posebno, kazao je on, treba utvrditi kako su mogli da zamene Bošnjake Hrvatima u biračkim odborima, kao i manipulacije biračkim spiskovima.

Izetbegović je priznao poraz u jednom broju opština i gradova, ali je zadovoljan jer, kako kaže, važno je što SDA pobedila u svim opštinama u Sarajevu.

- Osvojili smo glavni grad i glavni kanton - rekao je Izetbegović, koji je uveren da će Srebrenica "ostati u rukama (Ćamila) Durakovića".

Upitan da li je razočaran rezultatima, lider SDA je rekao da, ako ne bude gubitka Srebrenice, neće biti ni razočarenja.

Zamoljen da prokomentariše pobedu Fikreta Abdića u Velikoj Kladuši za poziciju načelnika, Izetbegović je rekao da je Abdić "istrošen političar", čovek u godinama kojeg ne želi ni da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track