(FOTO) IZGORELO POLA PIJACE ARIZONA: Bez posla ostalo 1000 ljudi, vatra progutala 480 trgovina!
Foto: Printscreen Avaz.ba/S. Mumić

Uništena Gradačačka pijaca

(FOTO) IZGORELO POLA PIJACE ARIZONA: Bez posla ostalo 1000 ljudi, vatra progutala 480 trgovina!

Bosna i Hercegovina -
BRČKO - Veliki požar zahvatio je jutros objekte na Gradačačkoj pijaci, koja je smeštena na razmeđi opštine Gradačac i teritorije Brčko Distrikta, u blizini velike pijace Arizona.

U požaruje izgorelo 30 hala, sa ukupno 480 trgovina. Požar je lokalizovan nakon više od pet sati. Povređenih nije bilo, a osim objekata izgoreo je i jedan putnički automobil. Uzroci izbijanja požara još se utvrđuju, kao i visina pričinjene štete, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Bez posla je ostalo oko hiljadu ljudi.Jutros oko 4 sata došlo je do požara na objektu autokozmetike u vlasništvu Z.S, iz Bijeljine. U požaru su kompletno izgorela dva magacina, dva kioska i jedan kontejner, saopštili su iz Vatrogasnog društva Gradačac.

Foto Printscreen avaz.ba/S. Mumić
Foto Printscreen avaz.ba/S. Mumić

"Radi se o zaista velikom požaru, a dovoljno o tome govori i činjenica da su na teren, osim naših ekipa, izašle i kolege iz okolnih mesta kao što su Srebrenik, Orašje, Pelagićevo i Brčko", izjavili su iz Vatrogasnog društva Gradačac.Vatra je progutala nekoliko stotina prodajnih štandova i objekata, a štete se procenjuju na višemilionsku.

Foto Printscreen avaz.ba/čitateljka
Foto Printscreen avaz.ba/čitateljka

"Radi se uglavnom o objektima od dasaka, a u mnogima se nalazila i roba koju su trgovci ostavili preko noći na štandovima", objasnili su iz VD-a Gradačac.

Arizona važi za jednu od najvećih i najprometnijih pijaca u Bosni i Hercegovini koju dnevno poseti oko 15.000 kupaca.

(bportal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track