(FOTO) JAUCI I TUGA: Danas je sahranjen vojnik Armin Salkić koji je ubijen u terorističkom napadu u
Foto: Printscreen Klix.ba/ Elmedin Mehić

Poslednji ispraćaj

(FOTO) JAUCI I TUGA: Danas je sahranjen vojnik Armin Salkić koji je ubijen u terorističkom napadu u

Bosna i Hercegovina -
U Preočici kod Viteza danas je klanjana dženaza Arminu Salkiću, jednom od dvojice vojnika Oružanih snaga BiH koje je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio Enes Omeragić.

VITEZ - Više stotina mještana, članova rodbine, vojne kolege i prijatelji danas su se okupili u Preočici gdje su klanjanjem dženaza-namaza ispratili vojnika koji je bio uzor, kako u službi, tako i u mestu gde je živeo. Vojni muftija Hadis ef. Pašalić predvodio je dženaza-namaz na mesnom stadionu u Preočici. U Preočici od jučer vladaju samo tišina i tuga koju prekidaju plač i jauci kada se spomene Armin.

"Ostanimo dostojanstveni, odlučni i hrabri da zaustavimo terorizam u Bosni i Hercegovini. Oružane snage Bosne i Hercegovine spremne su da se suprostave svakome. Pozivam vas da ne zaboravimo porodicu Salkić. Oružane snage BiH su primer jedinstvene BiH", kazao je ef. Pašalić.
Neutešni otac i brat (Foto printscreen klix.ba/ Elmedin Mehić)
Neutešni otac i brat (Foto printscreen klix.ba/ Elmedin Mehić)

U izjavama za naš portal Arminovi prijatelji su rekli da je bio dobar i uzoran momak, da je poticao iz siromašne porodice te da je njegov prijem u vojsku 2011. godine uveliko olakšao život njemu i njegovoj porodici. Arminov otac Muris je kazao da je Armin bio jedini zaposlen i da je bio hranitelj porodice, a da sada ne znaju kako dalje. Sahrana je obavljena na mesnom groblju uz vojne počasti, a Arminovom ocu Murisu uručena je državna zastava kao zahvala što je Armin služio OSBiH

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track