(VIDEO) BRAĆO U BOSNI, SPREMAJTE PRSLUKE S BOMBAMA: Jeziva pretnja bosanskog džihadiste pred smrt!
Foto: Printskrin

U Siriji pre pogibije snimio preteću pesmu

(VIDEO) BRAĆO U BOSNI, SPREMAJTE PRSLUKE S BOMBAMA: Jeziva pretnja bosanskog džihadiste pred smrt!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Još jedan državljanin BiH poginuo je kao pripadnik vojske ISIL-a na nepoznatoj lokaciji u Siriji ili Iraku.

Portal “Vijesti ummeta”, koji svojim propagandnim materijalima podržava Islamsku državu, objavio je kratku vest kako je “Ebula Muatezu el Bosnija Alah primio među šehide”, ispod koje je postavljen video snimak u kojem se vidi mladić s dugom bradom u odori ISIL-a, naoružan kalašnjikovom, kako na našem jeziku peva pesmu u kojoj govori o svetom ratu - džihadu, pokoravanju nevernika i povratku ratnika s istoka na prostor BiH.

Na snimku snimljenom pre njegove smrti, ovaj bh. državljanin peva:

“Kako su u Bosni braća naša ostala, borba naša u Bosni nije prestala. Inšallah, mi ćemo se vratiti i Bosnu ćemo svojom krvlju zaliti, za šerijat mi ćemo se boriti. Naša braćo, vi se sada spremajte, prsluke s bombama pripremajte. U ponosu mi ćemo živeti. Dosta nam je poniženja bilo, u ponosu ćemo živeti.”

Sve vreme dok peva, Ebul Muatez el Bosni podiže kažiprst u znak pretnje i namere kako su odlučni u pokretanju rata u BiH. Osim tog snimka, nema drugih informacija o ovom mladiću koji je poginuo, a portal i ne navodi okolnosti pod kojima je i gde poginuo.

Melodije sehida - Brat Ebul Mu'atez el Bosni, rahimehullah from VijestiUmmeta on Vimeo.

Spomenimo kako je ovo drugi snimak na portalu “Vijesti ummeta” u kojoj državljani BiH koji se bore u redovim ISIL-a na prostoru Iraka i Sirije prete, kako oni kažu, izdajničkoj, neverničkoj vlasti u BiH i Evropi.

Pre nekoliko meseci pojavio se snimak od 20-ak minuta u kojem pripadnici ISIL-a poreklom iz BiH, Kosova, Albanije, Makedonije prete kako će “nevernike otrovati, ubiti, njihove automobile, kuće minirati..., izdajničku vladu BiH srušiti, stvoriti kalifat na Balkanu, pokoriti kršćansku Evropu, a muslimane koji su u svojoj veri zalutali, milom ili silom, vratiti na pravi Alahov put”.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Film pod nazivom “Honor is in Jihad”, koji je snimio i emitovao ISIL-ov televizijski kanal “Al Hayat”, a uredno ga prenosi portal “Vijesti ummeta”, čije emitovanje, inače, bezuspešno pokušavaju da blokraiju sve obaveštajne i bezbednosne agencije u BiH, zapravo je ideološko-propagandni film u kojem bez maski na licu otvoreno govore pripadnici ISIL-ove vojske poreklom iz BiH, Kosova, Albanije, od kojih neki imaju odore kakve danas nose Oružane snage BiH.

Za razliku od britanskih ili francuskih državljana koji se svojim istomišljenicima pred kamerama obraćaju potpuno zamaskirani, ovi iz BiH, Kosova i Albanije u ovom propagandnom i po sadržaju zabrinjavajućem filmu uradili su to otvoreno, bez ikakvog skrivanja, očito u želji da se nikada više ne vrate u svoje matične zemlje.

(Večernji.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track