(FOTO) JEZIV ZLOČIN U PRIJEDORU: Evo šta je otac rekao deci, pre nego je ubio njihovu majku i sebe!
Foto: Avaz.ba

Sve isplanirao do detalja

(FOTO) JEZIV ZLOČIN U PRIJEDORU: Evo šta je otac rekao deci, pre nego je ubio njihovu majku i sebe!

Bosna i Hercegovina -
PRIJEDOR - Dan nakon što su u zabačenom šumarku u Donjim Garevcima kod Prijedora u potpuno izgorelom automobilu pronađena ugljenisana tela supružnika Saše (40) i Daliborke (33) Torbice, slažu se kockice jezive tragedije

Saša Torbica je pucajući iz vatrenog oružja, ubio je svoju suprugu Daliborku a potom zapalio automobil u kojem su se nalazili i pucao u sebe. Tela su pšotpuno izgorela.

Nije htela da se vrati mužu i to platila životom... Daliborka Torbica (foto printscreen Avaz.ba)
Nije htela da se vrati mužu i to platila životom... Daliborka Torbica (foto printscreen Avaz.ba)

Roditelji i bliska rodbina ubijene Daliborke juče u kući žalosti, koja se nalazi u naselju Tukovi kod Prijedora, nisu bili spremni razgovarati o ovoj tragediji. Ipak, od komšija smo saznali da je Saša u petak došao kod Daliborke na posao, u frizerski salon u naselju Vrbice, gde je radila poslednjih meseci.

- Bilo je pola sata pre zatvaranja kada je upao u salon. Bio je, prema priči vlasnice salona, vidno nervozan. Za kratko vreme ispušio je nekoliko cigareta. Tražio je od Daliborke da ga odveze do grada, na šta mu je odgovorila da ona nije taksi. On je nastavio s molbama i na kraju su, na njenu nesreću, zajedno ušli u automobil - kazala je jedna od komšinica, koja nije želela da joj se ime spominje u javnosti.

Kuća ubice i samoubice Saše Torbice (Foto printscreen avaz.ba/D. Stojnić)
Kuća ubice i samoubice Saše Torbice (Foto printscreen avaz.ba/D. Stojnić)

Ovih dana Torbicama je, kako saznajemo, stigao i sudski poziv za razvod. Nije isključeno da je sve to i dodatno izrevoltiralo Sašu, koji je, prema mnogim pretpostavkama, do detalja isplanirao jezivi zločin. Signal Daliborkinog mobilnog telefona poslednji put je registrovan u petak u 16.50 sati. Moguće je da ga je Saša ugasio nakon što je ubio. Ubica je tajnu kako je zapalio automobil odneo sa sobom, ali oni koji se razumiju u namerne paljevine pretpostavljaju da je to učinio benzinom. Saša je, prema priči mnogih koji su poznavali ovaj bračni par, bio bolesno zaljubljen u svoju suprugu.

I to, prema priči jednog od meštana Tukova, nije krio. Problemi su nastali kada ga je supruga napustila. Upućivao joj je pretnje." Čak je i svojoj deci govorio da će mama i tata na nebo i da će njih odgajati baka i deda. Govorio je čak i da mu deca i nisu važna, već samo Daliborka - kažao ovaj meštanin. Mnogi su znali da je Daliborki često pretio da će je ubiti. Potvrdila nam je to i njena bliska prijateljica, kojoj se ova požalila na prijetnje.

- Stalno joj je pretio da će je ubiti. Dolazio je kod njenih u Tukove i tražio da mu se vrati. Maltretirao je i njene roditelje. Srele smo se u petak, taj dan kada će se zlo desiti, i rekla mi je da mu se neće vratiti pa i po cenu da je ubije - rekla je prijateljica ubijene Daliborke, koja je Sašu, barem je tako pričala daljim rođacima, napustila zato što je bio nemaran prema deci i što nije vodio brigu ni o njoj.

Saša je hitac u slepoočnicu supruge ispalio je iz očevog pištolja. Taj isti pištolj svojevremeno je u kući, nakon što je u novembru prošle godine dva puta prijavljen za nasilje i prema izvorima bliskim istrazi predat u nadležnost Tužilaštva na daljnje postupanje, tražila i policija.

Ostalo troje deceIza bračnog para Torbica ostalo je troje dece, dva sina i šestogodišnja kćerka. Saša Torbica ima sestru koja živi u Subotici, a iza Daliborke su uz troje dece ostali su roditelji, sestre koje žive u Nemačkoj i brojna rodbina. Kuća Torbica u naselju Orlovača kod Prijedora jučer je bila zaključana. Na njoj čak nije bilo ni čitulje. Sašin otac umro je pre dve godine, a majka pre deset. U kući je posle odlaska Daliborke i dece živeo sam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track