JURILI POGREŠNOG ČOVEKA: Policija BiH objavila poternicu i nudila nagradu od 3.000 KM!
Foto: Reuters

Komična situacija

JURILI POGREŠNOG ČOVEKA: Policija BiH objavila poternicu i nudila nagradu od 3.000 KM!

Bosna i Hercegovina -

Gotovo svi mediji u BiH preneli su saopštenje MUP Livanjskog kantona o tome kako se traži nepoznati srednjovečni muškarac u beloj majici.

Njega su, kako su tada naveli, snimile bezbednosne kamere, a koji se sumnjiči za krađu oko 200.000 KM nakita i bankomat kartice iz kuće zlatara Miroslava Popovića u Livnu, saopštenje i prateće fotografije s video zapisom bez objašnjenja su već sutradan nestale s policijske službene internet stranice.

U sredu je, podsećamo, bilo saopšteno iz MUP tog kantona kako se mole građani, uz osiguranu anonimnost, da pomognu u identifikaciji osobe s nadzorne kamere koja se dovodi u vezu sa teškom krađom od 5. avgusta prošle godine, piše Pogled.

"Građani informacije mogu dostaviti Sektoru kriminalističke policije MUP K10, na službeni broj mobilnog telefona (063)045-657, u najbližu policijsku stanicu ili u pismenoj formi na adresu S. S. Kranjčevića 8 Livno. Novčana nagrada iznosi 3.000 KM i biće isplaćena po potvrdi identifikacije osobe", stajalo je u ovom saopštenju.

Međutim, kako neslužbeno saznaje portal Pogled.ba, prema svemu sudeći, prokazali su čoveka iz Širokog Brijega, koji nema nikakve veze s ovom krađom, a da stvar bude gora, reč je o pravosudnom službeniku.

"Čim su članovi porodice videli prve fotografije po portalima, alarmirali su "sumnjivca" i odmah pokušali kontaktirati medijske kuće, sve kako bi što pre uklonili nastalu nimalu ugodnu situaciju, te tom prilikom i zapretili tužbama, a onda su ubrzo shvatili da je to službena policijska obavest, što ih je još više šokiralo. Za to vreme, kako bi otklonio sve sumnje, prokazani Širokobriježanin se sam javio MUP pa je pozvan na informativni razgovor u Livno. Ispostavilo se da se radilo o gruboj grešci", kažu poznavaoci ove (ne)prilike.

Koliko je njima poznato, do nesporazuma je očito došlo na relaciji između banke, agencije za obezbeđenjei policije. Naime, sporne fotografije su "skinute" s bankomata u sklopu TC Namex u širokobriješkom naselju Trn, gde je nesretni pravosudni radnik spornog dana podizao svoj novac i ne sluteći da će pet meseci kasnije, koliko već traje istraga, biti javno tražena "osoba s poternice".

Da stvar bude gora, pravi kradljivac nakita i kartice zlatarev novac je podizao s bankomata posve druge banke.

(Pogled.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track