KAZNA ZA MONSTRUME IZ OLOVA: Po 40 godina robije zbog svirepog ubistva Arnele Đogić
Foto: Avaz.ba/ J. Hadžić

Zločin koji je potresao BiH

KAZNA ZA MONSTRUME IZ OLOVA: Po 40 godina robije zbog svirepog ubistva Arnele Đogić

Bosna i Hercegovina -

Presudom Sudskog veća Kantonalnog suda u Zenici, Avdija Selimović i Muriz Brkić osuđeni su na po 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva Arnele Đogić.

U prvom delu današnjeg ročišta, Tužilaštvo ZDK je dostavilo naredbe koje je izdavalo tokom prikupljanja dokaza i pročitane su završne reči i odbrane i tužilaštva.

Arnela Đogić, Foto: Printscreen Facebook
Arnela Đogić, Foto: Printscreen Facebook

U iznošenju završnih reči advokat Azijada Mujkić, koja je branila prvooptuženog Avdiju Selimovića, rekla je da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije imala slučaj brutalnijeg priznanja krivice.

Posle iznošenja završnih reči odbrane, sudu su se obratili i optuženi. Selimović je jedva pročitao nekoliko rečenica koje je prethodno napisao.

"Izvinjavam se porodici. Voleo sam Arnelu i kajem se zbog toga što sam uradio. Molim sud da me smesti u zaštićeni deo KPZ u Zenici jer već imam brojne pretnje. Ubiće me. U pritvoru sam napadnut, što mogu da potvrde i službenici ztvorske straže. Fizički sam napadnut", rekao je Selimović dok je Brkić samo dodao da se izvinjava za ono što je uradio.

Hapšenje ubica, Foto: Printscreen YT
Hapšenje ubica, Foto: Printscreen YT

Tužilaštvo je ranije zatražilo maksimalnu kaznu dugotrajnog zatvora od 45 godina za dvojac Selimović - Brkić.

Prema navodima iz optužnice, Selimović i Brkić su prvo pretukli Arnelu, a potom vezali usta, stežući joj jezik i donji deo lobanje da ne bi mogla da dozive pomoć. U mestu Čudanski krševi izvukli su je iz vozila, a potom je Selimović Brkiću dao nož kojim je on zaklao sirotu devojku. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu reke Stupčanice.

Avdija Selimović i Muriz Brkić, Foto: Printscreen YT

Gnusni zločin desio se 27. februara, a posle ubistva Arnele njih dvojica su otišla u kafanu. Telo je pronađeno posle trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali da su zločin počinili jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track