KO JE ŠTITIO VOZAČA UBICU: Sefić ima 18 krivičnih prijava i evidentiranih 47 saobraćajnih prekršaja!
Foto: Printscreen Nezavisne.com

Debeo policijski dosije

KO JE ŠTITIO VOZAČA UBICU: Sefić ima 18 krivičnih prijava i evidentiranih 47 saobraćajnih prekršaja!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Sarajevska policija je do sada protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo Edite Malkoč i Selme Agić, pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je Tužilaštvo Kantona Sarajevo samo jednom reagovalo.

Ovo je na današnjoj press konferenciji izjavio policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vahid Ćosić.

Žrtve bahatog vozača...Edita M. i Selma A. (foto facebook)
Žrtve bahatog vozača...Edita M. i Selma A. (foto facebook)

On je, takođe, dodao kako je osumnjičeni Sanjin Sefić u MUP-u KS evidentiran čak 47 puta zbog prekršaja zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja i sigurnosti na putu te zbog nanošenja telesnih povreda i krađa.

Kako je rekao, Sefiću su od 2007. godine do počinjenja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama izrečene krivične prijave zbog upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanja na nedozvoljenim mestima, prekoračenja brzine te zbog krivičnih dela nanošenje teških povreda i krađa.

Sanjin Sefić je osumnjičen za ubistvo Edite Malkoč(20) i Selme Agić(21). On je Golfom VI prošao groz crveno velikom brzinom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu i udario Editu i Selmu a potom pobegao sa mesta nesreće, nakon čega je pobegao i iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, gdje je i uhapšen.

Interesantno je i da je Sanjin Sefić, koji je u ponedjeljak uveče automobilom kod Zemaljskog muzeja usmrtio dve pešakinje, prešao granični prijelaz Uvac kod Priboja iako je Granična policija Bosne i Hercegovine bila obaviještena da se za njim traga.

(nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track