KRVNIKE STIGLA PRAVDA: Za ubistvo srpskog povratnika 36 godina robije
Foto: Printscreen Istocnabosna.com

Konačno osuđeni

KRVNIKE STIGLA PRAVDA: Za ubistvo srpskog povratnika 36 godina robije

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud Tuzla izrekao je danas prvostepenu presudu za Salbina Šiljegovića (34) i Enisa Korlatovića (30) iz Lukavca i osudio ih na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 18 godina za dva krivična razbojništva, a prilikom jednog od njih od povreda je preminuo 87-godišnji Uroš Stojanović iz mesta Rosulje kod Lukavca.

Kantonalno tužilaštvo TK je krajem maja 2016. godine podiglo optužnicu protiv spomenutog dvojca zbog dva razbojništva počinjena u februaru i martu 2016. na području opštine Lukavac.

U prvoj tački optužnice Šiljegović i Korlatović se terete da su 23. februara prošle godine u mestu Rosulje kod Lukavca, upali u kuću u kojoj je sam živio 87-godišnjak, vezali mu ruke i noge, zapušili usta, te mu rukama, nogama i drvenom stolicom zadali veći broj udaraca po celom telu. Nakon toga ukrali su mu 1.200 KM i mobilni, paga u kući ostavili zavezanog. Nesrećnog Stojanovića je vezanog i teško pretučenog u kući pronašao komšija, koji ga je i inače obilazio. Starac je preminuo nekoliko dana kasnije u tuzlanskom UKC-u.

Policija je, podsećamo, u početku za ovo razbojništvo sumnjičila 20-godišnjeg Iliju Ivanovića i Velibora Tomića (27), i braću Zorana i Slavišu Mihajlovića, za kojima su sudovi u Bijeljini i Tuzli raspisali potrage zbog teških krađa i krađa.

U drugoj tački optužnice se Šiljegoviću i Korlatoviću stavlja na teret da su 7. marta prošle godine, u večernjim satima u mjestu Bokavići kod Lukavca, kao saučesnici, maskirani i naoružani ušli u porodičnu kuću, gde su uz pretnju pištoljem od vlasnika tražili novac.

Vlasnik je pružio otpor, prilikom čega je razbojnicima skinuo maskirne kapuljače s glave. Oni su ga ipak savladali, vezali i više puta ga drškom pištolja udarili u glavu nanevši mu telesne povrede. Od njega su takođe ukrali novac, lične dokumente, tri mobitela, bankovne kartice i oštetili ga za iznos veći od 1.000 KM, te ga zavezanog ostavili u kući.

Optuženim je Sud, na predlog tužioca, produžio mjeru pritvora za devet mjeseci.

(Nezavisne)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track