S LAŽNIM PASOŠEM PUTOVAO PO SVETU: Kako se sve skrivao trostruki ubica iz Srbije uhapšen u BIH
Foto: Žurnal.info

Dokumenta nabavio u Banjaluci

S LAŽNIM PASOŠEM PUTOVAO PO SVETU: Kako se sve skrivao trostruki ubica iz Srbije uhapšen u BIH

Bosna i Hercegovina -

Branislav Sekulović, trostruki ubica iz Srbije koji se skoro deceniju uspešno skrivao od policijskih organa, uhapšen je u subotu prilikom pokušaja ulaska u BiH.

Sekulović je uhapšen na Graničnom prelazu Brod i to sa lažnim bosanskim pasošem izdatim na ime Mario Trivan.Bh. pravosudni organi, naime, mesecima raspolažu informacijama da pripadnici srpskog i crnogorskog podzemlja uz pomoć službenika u policijskim strukturama i matičnim kabinetima kradu identitete bh državljanima koji ne poseduju tzv. CIPS-ove dokumente. Mario Trivan je državljanin BIH, poreklom iz Gradiške, koji živi u Australiji.

Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila pasoš u Banjaluci, u prostorijama MUP-u Republike Srpske. Za krađu ovog identiteta saznalo se pre dva meseca, pa je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Ipak, sve do subote niko sa ovim pasošem nije prelazio granicu.

GRANIČNI PRELAZ BROD: Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za trostruko ubistvo

Branislav Sekulović, Foto: Žurnal.info
Branislav Sekulović, Foto: Žurnal.info

U subotu, prilikom kontrole putnika u autobusu na GP Brod, utvrđeno je da jedan muškarac poseduje sumnjivi pasoš. Inače, iz lažnog pasoša je vidljivo da je ta osoba bila u Moldaviji, Belorusiji, Ukrajini i Rusiji.

Prilikom ispitivanja, uhapšeni muškarac, kod kojeg je pronađeno oko 7 hiljada maraka, nije želeo da otkrije svoj pravi identitet. Nakon toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja da je Mario Trivan – u stvari Branislav Sekulović.

Ilustracija, Foto: Profimedia
Ilustracija, Foto: Profimedia

Za Branislavom Sekulovićem srpsko pravosuđe traga još od septembra 2007.godine kada je ubio trojicu pripadnika tzv „voždovačkog klana“. Sekulović je, naime, kao vlasnik firme „S kompanija“ ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su bili u vezi sa beogradskim podzemljem.

Nakon što ih je prevario za određenu svotu novca (100.000 evra), Sekulović ih je namamio u svoju kancelariju i ubio. Od tada mu se gubi svaki trag. Pre ubistva, on je podigao kredit u jednoj beogradskoj banci na iznos od milion maraka, a u njegovom policijskom dosijeu navedeno je učestvovao u nekoliko pucnjava i da je automobilom pregazio pešaka.

Uprkos činjenici da je za njim raspisana poternica, Sekulović pre tri godine u Banjaluci uspeva da dobije pasoš BIH. I to na ime osobe koja godinama živi u Australiji.

(Žurnal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track