MILORAD DODIK: Garantujem da neće biti incidenata na mitingu SNSD
Foto: Nebojša Mandić

Srcem za Srpsku

MILORAD DODIK: Garantujem da neće biti incidenata na mitingu SNSD

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik poručio je u sredu u Istočnom Sarajevu da organizatori mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih incidenata, jer je osnovna namera mitinga da izrazi privrženost ideji jake Republike Srpske i manifestuje njen demokratski kapacitet i zrelost.

"Na ovaj miting će doći svi oni kojima je stalo do RS i koji žžele njen razvoj i jačanje njene autonomije. Na takvom događaju nema mesta za bilo kakve incidente i ja lično garantujem da do njih neće doći", rekao je Dodik.

U saopšštenju SNSD navodi se da je Dodik juče u Istočnom Sarajevu održžao sastanak s predsednicima gradskih i opšštinskih odbora SNSD iz izbornih jedinica sedam, osam i devet, i s njima razgovarao o organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji". Zajednički je konstatovano da je organizacija SNSD snažžna i potpuno sposobna da, zajedno s koalicionim partnerima, organizuje jedan veličanstven i miran miting podrške RS i njenim institucijama.

"Pozivam sve građane RS da nam se u subotu pridružže u Banjaluci i da na jedan veličanstven način celom svetu poššaljemo poruku da je svima nama RS najveća i najznačajnija svetinja", rekao je Dodik.

U Banjaluci će u subotu, 14. maja, pored mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji", biti održan i protest opozicionih stranaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track