PLANINAR SE UBIO ZBOG NESREĆNE LJUBAVI: David pre smrti poslao SMS-ove bivšoj i sadašnjoj devojci!

Tragedija na Vran planini

PLANINAR SE UBIO ZBOG NESREĆNE LJUBAVI: David pre smrti poslao SMS-ove bivšoj i sadašnjoj devojci!

Bosna i Hercegovina -
TOMISLAVGRAD - Planinar David Majić (23) iz Kongore kod Tomislavgrada preminuo je na Vran planini od ispaljenog hica u glavu, pokazala je obdukcija.

Policija i dalje sumnja da je u pitanju očajni čin, ali do zaključenja istrage ne isključuje ni ostale mogućnosti. Kako se spominje, s desne strane beživotnog tela, koje je bilo smrznuto, zatečena je automatska puška čije se poreklo takođe istražuje.

Nesrećni David je dan ranije u dobrom raspoloženju s društvom bio u kafiću, pa je od prijatelja zatražio da ga ujutro poveze do Blidinja kako bi sam planinario po Vranu, što je često činio.

Spominjao je kako će se preko Vrana spusti do strica, ali se, nažalost, to nije dogodilo. David je na sebi imao smeđu jaknu do kolena. Kako je njegov prijatelj ispričao, normalno su se pozdravili, a on mu je pri tome skrenuo pažnju da mu je u vozilu ispao mobilni koji je David i uzeo i sam krenuo prema planini koju je jako voleo.

Svega 300 m dalje ugasio se signal mobilnog, kao i Davidov život. Ispostaviće se da je prethodno poslao dve SMS poruke, jednu bivšoj, a drugu devojci s kojom je bio u vezi. Upravo po sadržajima poruka, spominju se ljubavni problemi kao motiv mogućeg očajnog čina.

"Kao da se u očaju premišljao. U tim porukama nije ništa konkretno spominjao, ali se u obe opraštao od devojaka sećanjem na sebe. Bivšoj je spominjao stihove pesama i pitao je zna li gde je jama na Vranu, pa su ga spasioci upravo i tražili u jednoj od njih", kažu u meštani Tomislavgrada koji o Davidu imaju samo reči hvale.

Pamte ga kao dobrog i vrednog mladića. Budući da je kobnog dana i pre mraka bio nedostupan, a do strica nije dolazio, nastala je uzbuna. Tek ujutro je bilo moguće potražiti ga na nepredvidivoj planini, ali tada je već počeo da padati sneg koji je prekrio telo.

Spasioci su prvi dan kroz snežne nanose i mećavu prolazili svega pola metra od nega, ali nisu uočili telo. Tek sutradan su viđeni delovi tijela, i to kada se smirilo nevreme i kada se sneg malo otopio. Na njemu je tada bilo 20 cm snega.

David će danas u 15 sati biti sahranjen.

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track