MLADEN IVANIĆ UPOZORAVA: Trebaće mnogo razuma da se ne pogoršša bezbednost u BiH
Foto: Beta

9. januar da ostane praznik

MLADEN IVANIĆ UPOZORAVA: Trebaće mnogo razuma da se ne pogoršša bezbednost u BiH

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić izjavio je da će današnja odluka Ustavnog suda BiH da ne prihvati apelaciju Narodne skupštine RS dodatno pogoršati prilike u BiH, kao i da će biti potrebno mnogo razuma da se ne pogoršaju bezbednosne prilike.

Ivanić je u Kotor Varoši istakao da se ovakva odluka mogla i očekivati od suda koji čine članovi SDA i koji radi prema zahtevima bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, preneo je klix.ba."Za mene važi odluka Narodne skupštine Republike Srpske. Ja sam čovek koji poštuje institucije RS i nemam nameru da od toga odustanem", rekao je Ivanić.

On očekuje uzavreo ambijent narednih dana na političkoj sceni BiH."Svi oni koji su na silu hteli da promovišu BiH, su dobili kontru, jer se stvorio ambijent daljeg inaćenja. Pozivam Narodnu skupštinu Republike Srpske da donese zakon da se 9. januar proglasi Danom državnosti Republike Srpske, Danom srpske slobode ili drugim nazivom, ali da 9. januar ostane praznik koji će srpski narod slaviti kao svoj najveći praznik, jer mi na to imamo pravo", rekao je Ivanić.On je poručio da nikakve igre i apelacije Izetbegovića to ne mogu zaustaviti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ustavni sud BiH u Sarajevu je ranije danas odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske - 9. januar proglašen neustavim.Razmatrajući zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa odlukom o održavanju referenduma u Republici Srpskoj o Danu Republike, Ustavni sud usvojio je privremenu meru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske o organizaovanju referenduma o Danu RS.Privremena mera trajala bi do donošenja konačne odluke u vezi sa Izetbegovićevim zahtevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track