MLADIĆ SILOVAO STARICU: Provalio joj u kuću samo sa jednim ciljem
Foto: Profimedia

Zločin u Putovićima

MLADIĆ SILOVAO STARICU: Provalio joj u kuću samo sa jednim ciljem

Bosna i Hercegovina -
Šemso Karić (23) iz Zenice uhapšen je i priveden pod sumnjom da je silovao Zeničanku V. R. (68)

Prema dostupnim informacijama, Karić je u petak popodne provalio u kuću V. R. u zeničkom selu Putovići, nakon čega je počinio silovanje, saznaje „Dnevni avaz"..

Prema preliminarnim nalazima policijske istrage, motiv nije bila pljačka niti razbojništvo, pa tako glasi i policijski izveštaj i tužilački predlog, u kojem se navodi samo delo silovanje. Brzom policijskom akcijom, po primljenoj prijavi, Karić je identifikovan, lociran pa uhapšen, a juče je i saslušan u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Karić je, također, iz Putovića pa je poznavao žrtvu. Prema informacijama iz ovog sela, ranije je imao manjih „sukoba" sa zakonom, ali se uglavnom radilo o sitnim prekršajima i krađama. U Putovićima su šokirani ovim činom i ne mogu da veruju da se ovakav zločin dogodio „usred bela dana" kao i da je žrtva osoba starije životne dobi.

Dežurni tužilac Tužilaštva ZDK juče posle podne saslušao je Karića i za njega zatražio jednomesečni pritvor zbog mogućnosti da ponovi delo, utiče na svedoke ili pobegne.

Karić je potom prebačen u Opštinski sud Zenica, gde će opet biti saslušan kod sudije za prethodno saslušanje, koji će se izjasniti o tužilačkom zahtevu za određivanje pritvora.

U međuvremenu, osumnjičeni će provesti do 72 sata u policijskom pritvoru, a ako sudija potvrdi predlog tužilaštva, biće prosleđen u Pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda Zenica, gde će provesti minimalno 30 dana ili sačekati podizanje optužnice i početak suđenja.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track