SPECIJALCI RS U AKCIJI TRANZIT: Razbijena dilerska mreža u Banjaluci i Trebinju!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Hapšenja i pretresi u toku

SPECIJALCI RS U AKCIJI TRANZIT: Razbijena dilerska mreža u Banjaluci i Trebinju!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Po nalogu Tužilaštva BiH, u saradnji sa MUP RS, sprovodi se opsežna akcija kodnog naziva "Tranzit" u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga na području Banjaluke i Trebinja

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH radi se o akciji usmerenoj na razbijanje organizovanih dilerskih mreža, čiji pripadnici čine opojne droge dostupnim mladim osobama i nanose veliku štetu sigurnosnom aspektu u BiH.

Od ranih jutarnjih sati, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika MUP-a RS, vrši pretrese i hapsi na području Banjaluke i Trebinja, a na terenu se nalazi i istražilac Tužilaštva BiH, koji koordinira rad ovlaštenih službenih osoba, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je usmerena na otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vremena deluje na području Trebinja i Banjaluke, te krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH, najviše opojnu drogu marihuana-skunk i dr.. Droga se prodaje na ilegalnom narko- tržištu konzumentima i ovisnicim sa područja Banjaluke i Trebinja, među kojima su mladi ljudi, maloletne osobe i osobe školskog uzrasta. Privedeno je više osoba, i izvršen pretres stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

"Meta akcije je više od 10 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja Banjaluke i nekoliko osoba iz Trebinja", saopštava Tužilaštvo. Navedene osobe su pod istragom, da su kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period, krijumčarili, nabavljali, rasparčavali i prodavali opojnih droga na području Trebinja, Banjaluke i okoline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track