NAJURENA TATINA MILJENICA: Ćerka premijera BIH dala otkaz u državnoj firmi zbog besa javnosti
Foto: Youtube/Printscreen

Zaposlila se bez konkursa

NAJURENA TATINA MILJENICA: Ćerka premijera BIH dala otkaz u državnoj firmi zbog besa javnosti

Bosna i Hercegovina -

Ćerka predsednika vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića dala je, pod pritiskom javnosti, otkaz u državnoj firmi u kojoj je ranije dobila posao bez raspisivanja javnog konkursa.

To je potvrdio lično entitetski premijer lokalnim medijima, koji upozoravaju kako je to tek kap u moru sličnih slučajeva kojih ima na stotine.

"Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja ćerka je sama odlučila da da otkaz mada je posedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mesto na kojem je radila", kazao je Novalić.

Ada Novalić zaposlila se pre nekog vremena u Finansijsko-informatičkoj agenciji FBiH (FIA), a ta informacija dospela je do medija preko anonimnog pisma grupe zaposlenih koji su upozorili kako se u toj agenciji na dobro plaćenim poslovima bez ikakve procedure dovode deca ličnosti od političkog i javnog uticaja.

Kao primer naveli su i ćerku Amora Mašovića, dugogodišnjeg zvaničnika Stranke demokratske akcije (SDA) i čelnika Instuta za nestale osobe BiH (INO).

Informacija da je ćerka federalnog premijera dobila posao u instituciji koja se finansira iz budžeta izazvala je posebno oštre reakcije, jer je upravo Novalić taj koji uporno ponavlja kako budućnosti nema u državnim firmama i kako je privatni sektor jedini realan oslonac budućeg napretka zemlje.Kako je Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u jednom svom izveštaju od pre dve godine utvrdio postojanje čak 260 sličnih slučajeva, Novalića su pitali je li njegova ćerka prva koja je dala otkaz zbog sumnji u sukob interesa.

"Nisam primetio nijedan takav slučaj. Potez moje ćerke je zapravo njen i moj lični stav kao i stav moje porodice. Nije moje da procenjujem ponašanje drugih u takvim situacijama. Moja porodica uradila je ono što misli da je pošteno, moralno i odgovorno", zaključio je federalni premijer.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track