NAPETO U PARLAMENTU BIH: Posle odbijanja rasprave o referendumu, poslanici SDP napustili skupštinu

Posle dvosatne rasprave

NAPETO U PARLAMENTU BIH: Posle odbijanja rasprave o referendumu, poslanici SDP napustili skupštinu

Bosna i Hercegovina -

Posle dvosatne rasprave o dnevnom redu poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usaglasili su dnevni red današnje sednice u okviru koje se danas neće raspravljati o referendumu u Republici Srpskoj zakazanom za 25. septembar.

Poslanici su naime odbili razmatranje Informacije Veća ministara BiH o zakazivanju i organizovanju referenduma koju je predložio poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denis Bećirović.

Za uvrštavanje ove tačke u dnevni red sednice glasala su 23 poslanika, 12 je bilo protiv, dok je pet bilo suzdržano pa predlog nije usvojen jer nije bilo dovoljno entitetske podrške iz Republike Srpske. Posle ovakve odluke Doma SDP-ovi poslanici napustili su sednicu.

Poslanici danas nisu prihvatili da u dnevni red sednice uvrste tačku koju je predložio poslanik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Nikola Lovrinović o obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u BiH.

Tokom duge rasprave o dnevnom redu poslanica DF-a Maja Gasal-Vražalica kazala je da bi trebalo zabraniti održavanje sjednica parlamenta dok se ne završi predizborna kampanja.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track