SKANDAL U NOVOM GRADU: Osam godina predavao muzičko sa diplomom Više škole koja ne postoji

FALSIFIKOVAO DIPLOMU

SKANDAL U NOVOM GRADU: Osam godina predavao muzičko sa diplomom Više škole koja ne postoji

Bosna i Hercegovina -

Policija u Prijedoru podnela je tužbu protiv I.B. (59) nastavnika muzičkog u jednoj Osnovnoj školi u Novom Gradu zbog sumnje da ima falsifikovanu diplomu

"Tokom istrage policijski službenici su utvrdili, da je osumnjičeni tokom 2007. godine na neutvrđen način nabavio lažnu diplomu Više pedagoške škole u Beogradu", navodi se u saopštenju.

I.B. je 2007. godine je diplomu upisao u administrativnoj službi opštine Novi Grad, da bi se tokom 2008. godine na osnovu navedene diplome zaposlio kao nastavnik muzičke kulture u jednoj osnovnoj školi na području Novog Grada, gde je zaposlen do danas.

"Proverama putem Interpola Beograd nije potvrđena verodostojnost diplome i utvrđeno je da je navedena škola ukinuta 1987. godine, dok je u diplomi navedeno da je ista izdata tokom 1991. godine", navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Napominjemo, službenici policijske stanice Novi Grad su u toku realizacije akcije "Falsifikat" od aprila 2015. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podneli pet izveštaja o počinjenom krivičnom delu "falsifikovanje isprave" protiv sedam ljudi.

Policijski službenici i u narednom periodu nastavljaju akciju kodnog naziva "Falsifikat".

(Prijedorske.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track