NE PREDAJU SE: Dedovići ostali bez majke i oca, ali gaje kokoške i prodaju jaja da prežive!
Foto: Printscreen Klix.ba

Svaka pomoć dobro došla

NE PREDAJU SE: Dedovići ostali bez majke i oca, ali gaje kokoške i prodaju jaja da prežive!

Bosna i Hercegovina -

Prije manje od 3 godine četvoro dece porodice Dedović ostalo je bez majke, a početkom marta ove godine Mirsad (20), Jasmin (13), Hilmo (9) i Jasmina (5) ostali su i bez oca

Kako bi se prehranili, najstariji brat Mirsad je, uz pomoć Pomozi.ba, počeo uzgajati kokoške i prodaje domaća jaja.Najstariji i jedini punoletni sin Mirsad izrazio je želju da ima domaće kokoške i da prodajom jaja koliko toliko osigura porodicu, a kaže da je to bila i želja njegovog oca.

"Vođeni tom njegovom željom nedavno smo mu pomogli da napravi kokošinjac i kupi kokoške”, rekao je Elvir Karalić iz Pomozi.ba.

Majka je bila oslonac porodice jer je radila u pekari i tako ih prehranjivala. Kada je otac Halim aplicirao za pomoć, kazali su mu da nije socijalni slučaj. A onda je i on umro.

Njima majku i oca ništa ne može da zameni, ali može im se bol učiniti malo lakšom, barem da ne brinu o tome šta će jesti, kako će se školovati i kako će dočekati sutrašnji dan.

Međutim, kako to obično biva, jedan belaj obično ne dolazi sam pa je tako i najstariji sin Mirsad oboleo od karcinoma crijeva. Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno da vidite. Veš koji se suši u hodniku, voda curi ispod veš mašine, ispucana sećija i rasklimani ormar, stari šporet na drva.

Ukoliko želite da pomognete ovoj siročadi, to od sada možete učiniti kupovinom domaćih jaja putem telefona 061 340 670 (Mirsad), prenosi Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track