NEZAPAMĆEN SKANDAL U TEŠNJU: Javili porodici da im je otac mrtav, našli ga živog na krevetu
Foto: Profimedia I Printscreen FB

Sramotna greška

NEZAPAMĆEN SKANDAL U TEŠNJU: Javili porodici da im je otac mrtav, našli ga živog na krevetu

Bosna i Hercegovina -

Šta se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sedi na krevetu i pri tom vas još pita kako ste? Na to pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su posle tužnog obaveštenja o njegovoj smrti krenuli da preuzmu telo, ali su se suočili sa šokantnim prizorom

Scena dostojna kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” desila se u opštoj bolnici Tešanj u centralnoj Bosni gde se Sinan Memić leči od bolesti jetre. Njegova ćerka Aldijana u ponedeljak je primila telefonski poziv iz bolnice.

"Kada su mi javili da je umro svet mi se srušio. To je moj otac", ispričala je Aldijana kako se osećala.

Odmah po primanju tužne vesti u porodici su preduzeli šta je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili štampanje umrlice i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo telo pripremio za ukop po islamskim običajima.

Ali, kada je Memićev zet Haris došao u bolnicu da bi se sproveo pripisani postupak, ugledao je tasta kako sedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima.

"Noge su mi se odsekle", rekao je Haris koji je priznao kao je u neverici zagledao Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pri tom ga upitao da je li dobro.

Prava drama usledila je tek kada je Haris nazvao suprugu i taštu da bi im preneo kako je Sinan zapravo živ. Ženama je posle toga pozlilo.

"Kao da se neko igrao s nama", kazao je Haris.

Porodica je najavila podnošenje tužbe a tvrde kako se nitko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvini.

"Živog čoveka da sahranjuju, neka ih je stid i sram ", poručila je Aldijana.

Direktor tešanjske bolnice Rifat Merdić naknadno je pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt brojeve dva različita pacijenta.

"Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo porodicu Meškić ali oni nisu hteli da razgovaj", kaže direktor bolnice.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track