NIKO GA NEĆE: Suvara čeka izručenje, ali BiH još nije podnela zahtev!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Odbegli osuđenik uhapšen u Novom Sadu

NIKO GA NEĆE: Suvara čeka izručenje, ali BiH još nije podnela zahtev!

Bosna i Hercegovina -

NOVI SAD - BiH još nije dostavila molbu za izručenje Gorana Suvare, odbeglog osuđenika iz Republike Srpske, koji je uhapšen u Novom Sadu 7. aprila, izjavila je portparol Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić

"Suvara ostaje do daljeg u pritvoru, a od BiH zavisi kako će postupati kao država", rekla je Karapandžićeva Srni, napomenuvši da je Suvara u ekstradicionom pritvoru od 7. aprila i da je uhapšen po međunarodnoj Interpolovoj poternici iz Sarajeva.

Ona je navela da je BiH obaveštena da u roku od 18 dana od dana hapšenja Suvare može dostaviti molbu za njegovo izručenje i svu potrebnu dokumentaciju.

"Rok može biti produžen najduže do 40 dana na zahtev BiH, ali, do sada molba nije stigla", kaže portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Goran Suvara je u Republici Srpskoj optužen za pet krivičnih dela, a pravosnažno je osuđen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. Okružni sud u Banjaluci raspisao je za Suvarom međunarodnu i centralnu poternicu 14. maja 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track