NORMALIZUJE SE STANJE U SJENICI: Grabovica se povukla u svoje korito
Foto: Zorana Jevtić

Poplave u BiH

NORMALIZUJE SE STANJE U SJENICI: Grabovica se povukla u svoje korito

Bosna i Hercegovina -

Zamenik predsednika opštine Sjenica Mikailo Kaličanin rekao je da je danas stanje u poplavljenim delovima te opštine bolje njego juče i da se situacija normalizuje.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da se reka Grabovica povukla u korito, a da vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća "Vrelo" saniraju štetu u naselju Bukreš i u industrijskoj zoni.

"Tokom protekle noći u Sjenici je palo 12 litara kiše po metru kvadratnom, a zbog najavljenih padavina i zbog radova koji se izvode na sanaciji štete u poplavljenim delovima grada, vanredna situacija je i dalje na snazi. U korito se vratila i reka Jablanica u mesnoj zajednici Vapa, pa je normalizovan saobraćaj u tom naselju i deca su danas u školi", rekao je Kaličanin.

On je dodao da još nije počeo posao procenjivanja materijalne štete nastale jučerašnjim izlivanjem reka Grabovice i Vape.

U Sjenici trenutno pada kiša slabijeg inteziteta, a u cilju predostrožnosti pune se džakovi peskom, za izgradnju brana, ukoliko dodje do novog porasta vodostanja reka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track