POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA: Obeležen dan Banjaluke
Foto: Klix.ba

Svečanost

POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA: Obeležen dan Banjaluke

Bosna i Hercegovina -

Na ceremoniji su prisustvovale brojne delegacije i zvaničnici, predstavnici grada Banjaluke, Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine i opozicionih stranaka RS i udruženja građana.

"Danas je dan grada, ali i dan oslobođenja Banjakzje, jer je 22. aprila 1945. godine tačno u 11 sati grad oslobođen od okupatora i domaćih izdajnika.Građani Banjaluke su posle četiri teške godine pod okupatorom napokon osetili slobodu. ", izjavio je Rade Gajić, učesnik NOB-a i svedok ovog događaja.

Na spomenik palim borcima NOB-a danas vence su položili i članovi udruženja Josip Broz Tito.

"Retka prilika da izrazimo svoju solidarnost, da pokažemo da smo dosledni i da mladi vide da ideja koja je pobedila nije mrtva i da je potrebna svakodnevna borba protiv fašizma i borba za bolju budućnost mladih. Njih moramo da učimo pravim vrednostima, a ne nacionalizmu i šovinizmu koji je prisutan u bosanskohercegovačkom društvu.", istakao je Želimir Šarić iz društva Josip Broz Tito. U okviru obeležavanja grada Banjaluke biće upriličene brojne manifestacije, a jedna od njih je i ulična trka koja će se desiti danas u 13 sati i koncert klasične muzike u Narodnom pozorištu RS.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track