ZBOGOM, LJUDINO: Danas sahrana planinara Dragog Novakovića, dolaze i alpinisti iz Beograda
Foto: Fb/dragi Novaković

Tuga u BiH

ZBOGOM, LJUDINO: Danas sahrana planinara Dragog Novakovića, dolaze i alpinisti iz Beograda

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Planinar iz Sarajeva Dragi Novaković smrtno je stradao u nedelju na lokalitetu Kotlovi na Bjelašnici, a sahrana će biti održana danas na groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu u 13 sati.

Njegove kolege planinari, kako navode iz udruženja Avantur, sastaće se na Grbavici u 11.30 sati ispred njegovog stana odakle će simbolično ići peške za pogrebnim autom obučeni u planinarsku opremu.

Iz Udruženja su poručili i "ko bude u prilici neka ponese jedan cvet u ruci". Na sahranu dolaze i ekspedicije "Cordillera Blanca 2016" iz Beograda.

Podsetimo, Novaković se kretao od najvišeg vrha Bjelašnice prema lokalitetu Kotlovi gde je tlo potpuno prekriveno ledom. Planinarka se okliznula prema provaliji koja je od mesta kojim su se kretali duboka oko 350 metara.

Novaković je pokušao da je zadrži, ali nažalost, led ih je sa 2.000 metara nadmorske visine sunovratio niz liticu na 1.600 metara nadmorske visine.

Devojka koju je pokušao da spasi smeštena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i dalje je životno ugrožena, kažu u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS).

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track