PALA NARKO-GRUPA: Drogu iz Crne Gore prodavali u Novom Gradu
Foto: Profimedia/Ilustracija

Tužilaštvo BiH

PALA NARKO-GRUPA: Drogu iz Crne Gore prodavali u Novom Gradu

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Tri muškarca, od kojih je jedan označen kao organizator narko grupe na području BiH, uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju velikih količina droge.

Radi se o Jasminu Selimagiću (29) i Anđelku Novakoviću (31) iz Novog Grada, te Ganiju Kurtiju (47) iz Nikišića koji je, kako sumnjaju istražioci, organizovao šverc. On se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

- Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni deo međunarodnog krijumčarenja velikih količina marihuane i skanka sa područja Crne Gore u BiH. Droga je dalje prodavana na ilegalnom narko tržištu u severozapadnom delu BiH – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Kurti je u oktobru 2012. godine u Sudu BiH bio osuđen na četiri godine zatvora jer je sa državljninom Crne Gore Miletom Jestrovićem preneo više od 10 kilograma u BiH. Obojica su sporazumno priznali krivicu. Oni su bili optuženi da su u martu 2012. na području Foče, na mestu gde nije dozvoljen prelazak granice, preneli marihuanu. Od naših izvora bliskih istrazi saznajemo i da su uhapšeni Selimagić i Novaković policiji u RS poznati od ranije, i to zbog različitih krivičnih dela.

Pretres četiri lokacije

U jučerašnjoj akciji protiv narko-mafije učestvovao je veliki broj pripadnika SIPA koji su na području Novog Grada pretresli četiri lokacije.

- Tokom istrage u ovom predmetu pronađena je određena količina droge, a tokom pretresa automatsko naoružanje, municija, mobilni telefoni i drugi predmeti – rekli su u SIPA.

( Željka Knežević/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track