(FOTO) PATRIJARH IRINEJ: Uzalud škrguću zubima, temelj Srpske je istina i pravda Božja!

Svečano za Dan RS

(FOTO) PATRIJARH IRINEJ: Uzalud škrguću zubima, temelj Srpske je istina i pravda Božja!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci jutros je održana liturgija, koju je služio patrijarh Irinej povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana.

Patrijarhu Irineju sasluživali us episkopi banjalučki Jefrem, zvorničko-tuzlanski Hrizostom i zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, te sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh je posle liturgije rekao da je Republika Srpska (RS) "utemeljena na istini i pravdi Božijoj“.

"Mnogi škrguću zubima na RS, ali uzalud je to, ako je Gospod blagoslovio narod i one koji su je stvarali. Ova Republika je postavljena na onome što je večno i neprolazno i to Gospod podupire svojim prstom, a tome se nikakva sila ne može odupreti", naveo je patrijah Irinej.

Printskrin RTRS

Liturgiji su prisustvovali potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, kao i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Povodom obeležavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, danas će biti održani i svečana akademija i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja