PODELA U RS: Bosić pozvao Dodika da ne sprečava referendum
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Predsednik Republike Srpske na meti opozicije

PODELA U RS: Bosić pozvao Dodika da ne sprečava referendum

Bosna i Hercegovina -
To je zakonska obaveza jer je odluku o referendumu donela Narodna skupština Republike Srpske, naveo je Bosić

BANJALUKA - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je juče predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne sprečava održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

- To je zakonska obaveza jer je odluku o referendumu donela Narodna skupština Republike Srpske - naveo je Bosić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.Bosić je istakao da nepromišljenim potezima Dodik nastavlja da urušava ustavni položaj Narodne skupštine Republike Srpske tako što sprečava da se sprovede skupštinska odluka o sprovođenju referenduma.

- Pokazujete politički kukavičluk kao da ste se nečega uplašili i nećete da raspišete referendum koji građanima Republike Srpske obećavate već deset godina. Pozivam vas, još jednom, da se ne skrivate iza opozicije nego da organizujete referendum - poručio je lider SDS predsedniku RS.Dodik je pre tri dana izjavio da je referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH na čekanju jer ne postoji konsenzus svih srpskih političkih stranaka o održavanju tog referenduma.Skupština RS je u julu prošle godine donela odluku o održavanju referenduma, ali ona još nije objavljena u Službenom glasniku RS. Opozicioni blok tada je glasao protiv odluke, smatrajući da će to imati dalekosežne posledice po RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track