PODRŽALI POGUBLJENJE TOMISLAVA SALOPEKA: Oboren islamistički portal Vijesti ummeta
Foto: RTRS

Nema više

PODRŽALI POGUBLJENJE TOMISLAVA SALOPEKA: Oboren islamistički portal Vijesti ummeta

Bosna i Hercegovina -
Taj bosansko-hercegovački portal drže selefije, a posle ubistva hrvatskog taoca pisali su da je to "završetak svakog onog ko se poigrava sa Islamskom državom"

BANJALUKA/SARAJEVO - Korisnici interneta danas ne mogu da pristupe radikalnom islamskom portalu Vijesti ummeta, oborenog pošto je prethodnih dana svojim tekstovima podržavao najnoviji svirepi čin pripadnika Islamske države - ubistvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka u Egiptu, prenose mediji u BiH.

Prema saznanjima Nezavisnih novina, administrator portala, koji u stopu prati aktivnosti trenutno najozloglašenije terorističke organizacije, pokušava da osposobi stranicu, ali nema dovoljno informatičkog znanja da to i realizuje.

Inače, uredništvo je sajt opisalo kao portal koji ima za cilj "ispravno i istinito informisanje ljudi s prostora Balkana o stanju u muslimanskom svetu od Istoka do Zapada, o svim najvažnijim događajima koji ih okružuju".

Kako se ranije pisalo, navodi Dnevni avaz, portal je u vlasništvu selefija, a obično prvi imaju vesti kada neko ode u Siriju, ili kada pogine. Policija ih ne dira, rade bez problema, ali niko ne zna ko stoji iza portala, ili se niko time nije ozbiljnije bavio. Iako portal objavljuje vesti na bosanskom jeziku domen je registrovan u Saudijskoj Arabiji, a osoba kojoj pripada domen je Abdulah Abdurahman.

Portal je pre dva dana objavio da je pogubljenje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, koje još nije zvanično potvrđeno, "završetak svakog onog ko se poigrava sa Islamskom državom", podseća sarajevski dnevnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track