POKUŠAO DA KUPI GLASOVE ZA SDS, PA UHAPŠEN: Priveden Teslićanin zbog vrbovanja glasača!
Foto: Profimedia/Ilustracija

Uspešna akcija policije

POKUŠAO DA KUPI GLASOVE ZA SDS, PA UHAPŠEN: Priveden Teslićanin zbog vrbovanja glasača!

Bosna i Hercegovina -

Teslićanin R.K. priveden je u policiju zbog sumnje da je biračima nudio poklone u nameri da ih vrbuje da na predstojećim izborima glasaju za određenu političku partiju.

Naime, Prema istraživanju Banjaluka bi trebalo da ostane u rukama SNSD, dok se u Bjeljini, na Palama, Prnjavoru i Tesliću menja kompozicija i vraća u ruke SNSD. Međutim, prema pojedinim izvorima SDS je dobio odredjeni novac za glasove.

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je u utorak, 27. septembra, da je R.K. sa još dve osobe došao pred kuće dve starije žene, kojima je uručio pakete pomoći sa prehrambenim i higijenskim proizvodima, navodeći ih da na predstojećim izborima glasaju za ljude koje im predloži, saopšteno je iz Centra javne bezbednsoti Doboj.

Nakon toga, R.K. je od njih uzeo lične karte rekavši da će ih na dan izbora odvesti do glasačkog mesta.

Istog dana Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je sa istom namerom R.K. uzeo ličnu kartu od punoletnog lica sa posebnim potrebama, bez znanja njegovog staratelja.

O navedenom je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, po čijoj su naredbi službenici Policijske stanice Teslić u četvrtak, 29. septembra, izvršili kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Radi dokazivanja i dokumentovanja krivičnog djela saslušano je više osoba u svojstvu svedoka, a oduzeti paketi pomoći, zajedno sa drugim materijalnim dokazima, poslužiće u daljem krivičnom postupku.

Pronađene lične karte vraćene su vlasnicima.

Nakon dokumentovanja, protiv R.K. Okružnom javnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podmićivanje pri izborima ili glasanju.

U dobojskom Centru javne bezbednosti potvrđeno je Srni da će o navedenom dijelu biti obaviještena i Centralna izborna komisija BiH.

(EPK/Mondo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track