POLICIJA ĆUTI O OVOME: Žestokom momku iz Banjaluke zapalili austomobil!
Foto: Printscreen Glassrpske.com

izgoreo "audi A6"

POLICIJA ĆUTI O OVOME: Žestokom momku iz Banjaluke zapalili austomobil!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Nepoznate osobe na parkingu motela „Mig“ u Banjaluci zapalile su automobil „audi A6“, vlasništvo Jelenka Kopranovića (44) zvanog Sjenica.

Kopranović važi za jednu od najopasnijih osoba na području banjalučke regije, koji je hapšen desetine puta, a odslužio je i dve kazne zbog ubistava. Kopranović se ranije prezivao Sjenica, ali je pre nekoliko godina promenio prezime. Napadači su u ponedeljak oko 1.45 njegov automobil polili zapaljivom tečnošću i zapalili.

Jedan od stanara zgrade koja se nalaze preko puta motela „Mig“ kaže da su ga probudile policijske rotacije."Kada sam pogledao kroz prozor vatru su već ugasili i nisam primetio nikog sumnjivog u blizini. Kasnije sam čuo da je neko zapalio automobil jednog od stalnih gostiju motel!, ispričao je ovaj stanara i dodao da misli da na hotelu imaju bezbednosne kamere.

Čudno je da iz Centra javne bezbednosti Banjaluka iz nekog razloga nisu saopštili nikakve informacije vezane za ovu paljevinu. Ovo nije jedini incident koji je Sjenica imao ispred pomenutog motela. Njega je sredinom novembra 2011. ranio Damir Ostojić iz osvete, jer ga je ovaj pre toga pretukao u jednom banjalučkom klubu. Prema nezvaničnim informacijama, Sjenica već godinama živi u ovom motelu.

U sudu u Doboju protiv Kopranovića i Pere Blagojevića zvanog Lopov vodi se postupak zbog krađe i pokušaje preprodaje „mercedesa“ vrednog oko 50.000 evra. Sud je u ovom predmetu imao problem jer niko od svedoka nije smeo da svedoči protiv njih, jer su ih navodno zastrašivali. Zbog toga su pripadnici SIPA u akciji „Svedok“ ponovo uhapsili Sjenicu i Blagojevića.

Kopranović je privođen i u aprilu 2015. godine posle filmske potere banjalučkim ulicama. Dan ranije policija je od njega oduzela automobile „audi TT“ i „BMW X5“ vredne oko 150.000 evra, koji su bili ukradeni u Švajcarskoj. Zatim su ga drugi dan primetili u „golfu 5“ i kada su pokušali da ga zaustaveon je krenuo da beži. Tokom bega odbacio je ukradeni pištolj. Kada ga je policija sustigla on je pretio da će ih pobiti, pregaziti automobilom i spaliti.Jelenko Kopranović je više puta je menjao ime i prezime, a koristio je i identitete Zoran Pavić, Siniša Pavić i Mirko Sjenica.

U Švajcarskoj je odslužio kaznu od 13 godina zatvora zbog ubistva, dok je u Banjaluci bio osuđen na dve i po godine zatvora zbog ubistva vojnog policajca. Na njega je nekoliko puta pucano, a u zatvoru u Tunjicama je pretukao Dragana Paravinju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja