PONOVO ŠIRE MRŽNJU: Džihadisti iz BiH ponovo pokrenuli blog i veličaju masakre Islamske države!
Foto: Printscreen

sajt ID ponovo radi

PONOVO ŠIRE MRŽNJU: Džihadisti iz BiH ponovo pokrenuli blog i veličaju masakre Islamske države!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Portal "Vijesti umeta", koji podržava Islamsku državu, ponovo je počeo sa radom nakon što je ukinut 12. maja, a na njemu su postavljeni video-linkova i infografika koji veličaju zločine vojnika ove terorističke organizacije

Teroristička organizacija Islamska država ranije je putem "Vijesti umeta" više puta upućivala pretnje smrću brojnim ličnostima iz BiH, koje nisu po volji ljudi koji stoje iza ovog portala.

"Naša nova stranica na profesionalnom nivou je, Alahovom milošću, otpočela sa radom. Ovo je službena stranica medija Islamske države na bosanskom jeziku", piše na naslovnici, koja je kreirana preko jednostavnog alata vordpres /Wordpres/ za izradu veb stranica i to potpuno besplatno, prenosi "N1".

Nedžad Balkan (foto printscreen youtube)
Nedžad Balkan (foto printscreen youtube)

"Vijesti umeta" oglasile su se putem nove stranice. "N1" je ranije objavio da je jedan od glavnih umova portala bio Nedžad Balkan uz grupu lica iz BiH i Sandžaka. Stranica je, navodno, uređivana iz Švajcarske, Austrije i Švedske. Nedžad Balkan, za kojeg nije utvrđeno stoji li i danas iza bloga "Vijesti umeta", poreklom je iz Tutina i pripada tekfirskoj ideologiji koja nije u skladu sa zvaničnim stavovima Islamske zajednice.

Propovedao je u sedmom okrugu u Beču, a austrijske vlasti svojevremeno su ga okarakterisale kao radikalnog po stavovima, ali zvanične potvrde nikada nije bilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track