POSLE 12 GODINA: Pavić više nije gradonačelnik Prijedora
Foto: Youtube/Printscreen

Neće se ponovo kandidovati

POSLE 12 GODINA: Pavić više nije gradonačelnik Prijedora

Bosna i Hercegovina -

Posle punih 12 godina, odnosno tri mandata, Marko Pavić više neće biti gradonačelnik Prijedora. Funkciju napušta na jesen i kaže da se više se neće kandidovati.

Predsednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) je svoju odluku izrekao večeras na sednici Gradskog odbor DNS-a koja je održana u Prijedoru, te je tom prilikom predložio da novi kandidat bude predsednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor, Milenko Đaković, koji je ujedno poslednjih osam godina zamenik gradonačelnika Prijedora.

Pavić je naglasio da je u opticaju za novog gradonačelnika bilo još predloga.

"Dragutin Rodić je na važnoj funkciji u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Duško Ivić je poslanik u Narodnoj skupštini Srpske, a Mirko Sovilj je direktor bolnice i njegova supruga će biti kandidat na odborničkoj listi DNS-a, a mi ne želimo `gomilanje funkcija", rekao je Pavić.Odgovarajući na pitanje članova Gradskog odbora zašto se više neće kandidovati za ovu funkciju, Pavić je rekao da je umoran, da je fakultet završio 1971. godine, da ima 45 godina radnog staža i da je njegova porodica dovoljno trpela i do sada.

"Ako bih računao i staž iz vojske i policije, to bi bilo 52 godine staža", dodao je Pavić.

On je naglasio da ne napušta politiku i da ostaje na čelu stranke, ali da se neće kandidovati za funkciji na kojoj je bio protekla tri mandata, odnosno 12 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track