POSLE REPORTAŽE ITALIJANSKOG NOVINARA: Uhapšeni, saslušani i pušteni na slobodu zbog prodaje oružja
Foto: Youtube/Printscreen

Istraga

POSLE REPORTAŽE ITALIJANSKOG NOVINARA: Uhapšeni, saslušani i pušteni na slobodu zbog prodaje oružja

Bosna i Hercegovina -

Nermin Sejdić i Davor Јarčević, koji su juče uhapšeni u Sarajevu, posle saslušanja pušteni su na slobudu, potvrdio je advokat Omar Mahmedbašić.

Oni su uhapšeni juče u sarajevskom naselju Gorica u akciji SIPA-e i Granične policije nakon što je objavljen prilog italijanskog novinara pod nazivom “Gde ISIL kupuje oružje za napad na Evropu“.

Luiđi Peleca, novinar popularne italijanske emisije "Le Iene" (Hijene), uradio je intrigantnu videoreportažu o švercu oružja u BiH, koja je prikazana u programu Italija 1.

VIDEO ITALIJANSKI NOVINAR ŠOKIRAO SVET U Sarajevu kupio bombe, puške i heroin i sve snimio kamerom!

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelaca je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao lakoću kojom potencijalni teroristi ISIL-a mogu nabaviti oružje i prebaciti ga u Evropu.

Skrivenom kamerom snimao je susret sa svojom ''vezom'' u BiH koja ga je povezala s trgovcima oružja u raznim delovima BiH.

Njegova veza iz BiH ugostila ga je u svojoj kući, gde mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 komada automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track