PRED IZRICANJE PRESUDE: U Istočnom Sarajevu plakati podrške Karadžiću i Šešelju
Foto: Anadolija

Haški tribunal

PRED IZRICANJE PRESUDE: U Istočnom Sarajevu plakati podrške Karadžiću i Šešelju

Bosna i Hercegovina -
Pred izricanje presude Radovanu Karadžiću, u Istočnom Sarajevu, na nekoliko lokacija istaknuti su plakati podrške Karadžiću i Vojislavu Šešelju.

Plakate je štampala Srpska radikalna stranka, a na njima piše "srpski junaci".

Južnokorejski sudija Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) O-Gon Kvon danas u 14 sati, izreći će presudu bivšem predsedniku Republike Srpske i vrhovnom komandantu Vojske RS Radovanu Karadžiću.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Biće ovo prva presuda MKSJ najvišem političkom zvaničniku sa prostora bivše Jugoslavije s obzirom na to da je u haškom pritvoru, dok mu je trajalo suđenje, 2006. umro bivši srpski predsednik Slobodan Milošević.

Interesovanje za praćenje izricanja presude Radovanu Karadžiću je ogromno. Mediji se uveliko okupljaju ispred zgrade Haškog tribulala.

Podsetimo, Karadžić (70), koji je bio i lider Srpske demokratske stranke, optužen je u dve tačke za genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština, tokom rata u BiH 1992-95. U preostalih devet tačaka, optužnica ga tereti za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana dela, terorisanje civilnog stanovništva, nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca.

(EPK/Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track