PREMIJERKA RS: Protest opozicije u Banjaluci ništa ne menja jer nemaju šta da ponude
Foto: Marina Lopicic

Reakcija

PREMIJERKA RS: Protest opozicije u Banjaluci ništa ne menja jer nemaju šta da ponude

Bosna i Hercegovina -

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da protest opozicije 14. maja u Banjaluci neće ništa promeniti, jer opozicija nema šta da ponudi.

Ona je potvrdila da će vladajući blok u RS imati svoj svoj miting, izražavajući nadu da će sve proteći mirno, mada je optužila opoziciju da pravi atmosferu da bi moglo doći do nekih problema. Po njenim rečima, dva skupa će "biti fizički odvojena" i svako ima pravo da u skladu s demokratskim pravilima kaže šta misli o onom drugom.

Cvijanović je najavila da će vlast RS na mitingu izneti svoje stavove o tome "kako danas izgledaju stvari u BiH i RS-u". "Ne želimo da prihvatimi diktaturu Sarajeva, kao ni gradjani RS. Ne želimo da Sarajevo bude mesto gde se donose političke i finansijske odluke za RS", rekla je premijerka RS novinarima u Banjaluci.

Cvijanović je rekla da RS ne spori BiH, ali da to ne znači da Banjaluka "treba da klima glavom, a da u Sarajevu neko radi šta god hoće, sprovodeći politiku ili Bakira Izetbegovića ili Saveza za promene, koji uopšte nije svestan šta radi nekim svojim postupcima".

Komentarišući zahtev Saveza za promene da se povuče odluka o poskupljenju struje, ona je navela da je cena električne energije u RS "i posle poskupljenja najjeftinija u okruženju". "Uopšte me ne interesuje šta je tražila opozicija u RS", kazala je premijerka RS, dodavši da vlast ima svoj plan, a opozicija svoj, kao i da su to dva različita politička koncepta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track