PREOKRET U PRIJEDORU: Maskirani muškarci nisu pucali, niti se vraćali iz pljačke!
Foto: Prijedor 24

RAZBOJNICI JOŠ U BEKSTVU

PREOKRET U PRIJEDORU: Maskirani muškarci nisu pucali, niti se vraćali iz pljačke!

Bosna i Hercegovina -

Policija i dalje traga za tri nepoznata, maskirana i naoružana lica koja su juče na regionalnom putu Rakelići – Marićka kod Prijedora sletela s puta, zapalila automobil u kojem su bili i potom pobegli u nepoznatom pravcu

Iako se juče govorilo da su naoružana lica pucala na radnike koji su radili na održavanju puta i pokušali da im pomognu misleći da je reč o saobraćajnoj nesreći, iz Centra javne bezbednosti Prijedor je saopšteno da je istragom utvrđeno da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja, već su se čule eksplozija stakla i guma zapaljenog automobila, koje su ličile na pucnjavu.

U Rakelićima kod Prijedora, koji su juče zbog naoružanih razbojnika, bili pod opsadom policije, danas je mirno.

Naoružani, maskirani razbojnici još su u bekstvu, jučerašnji događaj uznemirio je meštane, ali se život u selu normalizovao.

Vojo Aleksić, koji je juče imao bliski susret s naoružanim razbojnicima, rekao je da je samo video momke sa puškom i pobegao.

" Nisam hteo da im prilazim, video sam neku paljevinu i nisam znao šta se dešava i i ja sam pobegao", priča Aleksić.

Policijskom istragom je utvrđeno da su tri razbojnika bila maskirana i naoružana, ali da nisu pucali. Policijski uviđaj trajao je juče do kasnih popodnevnih časova. U potrazi za razbojnicima bili su angažovani pripadnici MUP- a Republike Srpske, specijalna policija, ali i helikopteri. Međutim, za razbojnicima se još traga.

Pretraživanjem terena nisu pronađene čaure metaka.

"Policijski službenici su na osnovu tragova koji su pronađeni na licu mesta i izjava svedoka utvrdili da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja i da su pomenuti prasci nastali od dinamičnog sagorevanja zapaljenog putničkog automobila. Na užem i širem mestu događa i dalje se nalaze policijski službenici koji preduzimaju druge mere i radnje s ciljem pronalaženja aktera jučerašnjeg događaja", rekla je Marija Matić portparolka CЈB Prijedor.

Policijske snage i dalje su na terenu. Iako su u medije plasirane informacije da su razbojnici juče bežeći iz pljačke, sleteli automobilom s puta, iz Centra javne bezbednosti Prijedor i MUP-a Unsko-sanskog kantona, tvrde da nije bilo pljačke.

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track