UŽAS: Državljanin BiH izrešetao bivšu ženu jer je bila u vezi sa afroamerikancem!
Foto: Printscreen Večernji.hr

U SAD osužen na doživotnu robiju

UŽAS: Državljanin BiH izrešetao bivšu ženu jer je bila u vezi sa afroamerikancem!

Bosna i Hercegovina -

Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj državi Ohajo na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 9. decembra s 15 hitaca

Sekulić je oružje uzeo iz bratove garaže i ispucao rafal u Željku. Na sudu je izjavio da se kaje, ali to nije uticalo na odluku sudije koji mu je uskratio i pravo da traži pomilovanja, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici, na doživotnu kaznu dodao mu je još 14 godina zatvora.

Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je da nije imao nameru da je ubije. Kako je naveo, pucao je u afektu jer je doznao da je u vezi s kolegom, a kada je čuo da je reč o crncu, “imao je prekid filma u glavi”.

Žrtva ... Željka Sekulić (foto printscreen večernji.hr)
Žrtva ... Željka Sekulić (foto printscreen večernji.hr)

Bivšu suprugu kobnog dana sačekao je na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astorija” gde je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u telo a zatrim iznajmeljenim autom pokušao da pobegne prema aerodromu.

Dragan je s porodicom iz BiH izbegao u Srbiju gde je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dve ćerke koje sada imaju devet odnosno 13 godina. Prošle godine su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo posle toga započela novu vezu.

Samo dve nedelje pre planiranog zločina pokušao je da je ubije tako što je kamionom izgurao njezin automobil u kanal. Iz smrskanog auta s potresom mozga od smrti su je spasili vatrogasci. Pušten je uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom, a Željkini poznanici, koji su svedočili o zlostavljanju, ispričali su kako se, iako preplašena, vratila na posao iz financijskih razloga.

(večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track