REFERENDUM O DANU RS ĆE SE ODRŽATI I U SREBRENICI: Nije važno šta priča Ćamil Duraković
Foto: Profimedia

Poruka Komisije za održavanje referenduma

REFERENDUM O DANU RS ĆE SE ODRŽATI I U SREBRENICI: Nije važno šta priča Ćamil Duraković

Bosna i Hercegovina -

Referendum o danu Republike Srpske će u Srebrenici svakako biti održan, uprkos izjavama načelnika te opštine Ćamila Durakovića, budući da su lokalne samouprave dužne da pruže svu pomoć opštinskim i gradskim komisijama, izjavio je predsednik Komisije za održavanje referenduma Siniša Karan.

"Bilo koja druga odluka bila bi direktna opstrukcija zakona i zaključaka Republike Srpske", rekao je Karan za Sputnik.

Komisija se obratila svim načelnicima opština za pomoć, kao najboljim načinom da se dođe do kvalitetnih lokalnih referendumskih komisija, iako prema zakonu oni nisu u obavezi to da čine, rekao je Karan.

Kada je reč o samim pripremama za referendum, Karan kaže da sve teče planu koji je Republička komisija ustanovila još pre mesec dana i odnosi se na sve preduslove, počev od kadrovskih, institucionalnih, normativnih i svih drugih.

Kada je reč o građanima Republike Srpske koji trenutno žive u Srbiji, direktor Predstavništva Mlađen Cicović kaže da je Republičkoj komisiji dostavljen spisak sa predlozima svih gradova gde bi trebalo da budu formirana glasačka mesta.

Na pitanje koliko u Srbiji ima građana RS sa pravom glasa, Cicović kaže da precizne informacije nisu dostupne jer republička komisija još uvek nije dostavila biračke spiskove.

Uprkos svemu, Cicović smatra da će odziv biti izuzetno veliki, piše Sputnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track