ŠANSA ZA STUDENTE: Banjalučani će moći da se školuju u američkom gradiću Dejton
Foto: Profimedia

Razmena studenata

ŠANSA ZA STUDENTE: Banjalučani će moći da se školuju u američkom gradiću Dejton

Bosna i Hercegovina -

Razmena studenata iz Dejtona i Banjaluke i iskustva u studijskim programima koji bi u celosti bili na engleskom jeziku i koji bi privukli međunarodne studente bili su tema današnjeg sastanka koji je održan na Univerzitetu u Banjaluci između predstavnika Univerziteta i delegacije američkog grada Dejtona.

Milan Mataruga, rektor banjalučkog Univerziteta, rekao je ovo sjajna prilika za Univerizitet i da među delegacijom iz Dejtona ima i univerzitetskih profesora. '

"Na prvo mesto stavljamo mogućnost razmene studenata, kako naših tako i dolaska studenata iz Dejtona. Ovih dana razgovaramo i o pokretanju novih studijski programa pre svega na Medicinskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka koji bi u celosti bili na engleskom i koji bi privukli više međunarodnih studenata i verujemo da ćemo dobiti punu podršku kolega iz Amerike, koji bi se mogli uključiti u nastavni proces i preneti njihova znanja'', rekao je Mataruga.

Nan Vejli, gradonačelnica Dejtona, rekla je novinarima da bi razmena studenata trebala da bude konkretizovana tokom današnjeg susreta i da su prošle godine studenati sa nekih univerziteta iz BiH bili u Dejtonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track